Tai rimta. „Ukraina apsiskaičiavo. Nebebus kuo gintis nuo Rusijos“  ()

Tolesni Ukrainos bandymai bet kokia kaina pralaužti priešo gynybą gali privesti prie to, kad ji neturės kuo apsiginti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Ukraina ir toliau paskutinę akimirką bandys pralaužti priešo gynybą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos bus išsekintos iki galo, nors jos ir taip yra pakankamai išsekusios. Kai vienos pusės puolimas uždusinamas, kita pusė pereina į kontrpuolimą. O jei Ukraina išnaudos visus resursus, visus patyrusios kariuomenės aktyviuosius rezervus, neturės kuo sulaikyti galimo Rusijos kontrpuolimo, todėl dabar būtina visiškai kitaip perkurti visą šalį, kuri turėtų remtis dviem ramsčiais – militarizmu ir nacionalizmu.

Tokią nuomonę išsakė buvęs SSRS KGB užsienio žvalgybos pareigūnas Oleksandras Zelenko interviu su Eduardu Gleza „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Visi turėtų eiti į kariuomenę. Žinoma, ne nuo 16 iki 60 metų, o nuo 25 iki 45 metų, bet visi, išskyrus neįgaliuosius, nors Izraelio kariuomenėje net ir neįgalieji tarnauja užnugaryje ir pagalbinėse pozicijose“, - sakė ekspertas.

Visiška šalies militarizacija, totalinės korupcijos nutraukimas, aiškus nacionalinės idėjos suformulavimas, kariuomenės ir žmonių pasitikėjimo valdžia grąžinimas ir pasirengimas naujam rimtam karui (t. y. kitai karų serijai), kuriame bus galima sėkmingiau eliminuoti Rusijos kariuomenę – visa tai yra pagrindiniai uždaviniai, kurie laukia Ukrainos, mano O. Zelenko. 

 

Pasak analitiko, dabar Ukraina gali atsidurti tokioje situacijoje, kai puola iš paskutinių jėgų, tada meta paskutinius rezervus ir sulaukia priešo kontrpuolimo, kurio nebus kam sustabdyti.

„Mes pamiršome, kuo grindžiamas 200 metų senumo karo mokslas. Bet kokia apgyvendinta teritorija yra niekas. Taikinys yra priešo kariuomenė“, - aiškino ekspertas. Karo mokslo požiūriu, nesvarbu, kiek gyvenviečių užėmei ar palikai. Būtina sunaikinti kariuomenę, o tada gyvenvietės savaime pereis nugalėtojui.

Kovoti dėl gyvenviečių reiškia sunaikinti savo kariuomenę, ją išsekinti. Kai ji bus išsekusi, gyvenvietės bus prarastos, dar kartą pabrėžė Zelenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(8)
(46)

Komentarai ()