Tik stiprių nervų skaitytojams. Rusai sužvėrėjo. Gulagu.net skelbia košmarą. „Tai yra žiauriai baisu...“  ()

Rusijos opozicionierius Vladimiras Osečkinas atskleidė detales, kokiomis siaubingomis sąlygomis Rusijoje laikomi ukrainiečių karo belaisviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai karo belaisviai gyvena tikrose koncentracijos stovyklose, kur kenčia nuo rusų žiaurumo, teigia žmogaus teisių aktyvistas, visuomeninio projekto Gulagu.net įkūrėjas ir vadovas Vladimiras Osečkinas.

Žiauriausius kankinimus patyrė pirmosios belaisvių bangos, bet rusų nelaisvėje žmonės iki šiol mušami, negauna gydymo. Hematomos ir žaizdos tampa uždegimais, gangrena ir žmonės praranda galūnes. Kartais amputacijomis gydomi ir gana smulkūs sužeidimai.

Rusai mėgaujasi valdžia belaisvių stovyklose, tenkina savo niekšiškiausius poreikius, bet ir, kaip manoma, vykdo įsakymus iš aukščiau.

Ukrainiečiams pietums dažnai duodama virinto vandens su plaukiojančiu kopūsto lapu, kurį reikia suvalgyti per minutę. Pusryčiai ir vakarienė yra pusė šaukšto kažkokios medžiagos arba nieko. Kariai netenka 20-40 kg.

Dieną belaisviai paprastai stovi rankomis už nugaros arba už galvos. Rusai pagautus ukrainiečius gali kelioms valandoms paklupdyti ant kelių. Visa tai daroma stebint vaizdo kameromis. Jei kas nors nebegali pastovėti ar klūpoti, yra sumušamas. Žmonės sako, kad taip jie tiesiog vedami eiti iš proto.

 

Be to, ukrainiečiai karo belaisviai kartais 30–40 kartų iš eilės yra priversti dainuoti rusiškas dainas (kartais apie Putiną), Rusijos himną. Vidurnaktį belaisviai pažadinami, pakeliami ir verčiami valandą stovėti. O jei per 5 sekundes nepakyla, yra mušami.

„Kai kurie sako, kad net bijojo užmigti, nes jei laiku neišgirsi, tave sumuš“, – sakė Osečkinas. Jis sakė, kad kai kurių detalių net negali atskleisti.

(9)
(34)
(-25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: