„Tai tik iliuzija.“ Sarkozy pritrenkė savo pasisakymu apie Krymą ir Ukrainą  ()

Buvusio Prancūzijos prezidento teigimu, dauguma pusiasalio gyventojų „vis dar laiko save rusais“. O referendumas, prižiūrimas tarptautinės bendruomenės, reikalingas tam, kad „patvirtintų tikrąją reikalų būklę“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 „Tai tik iliuzija.“ Sarkozy pritrenkė savo pasisakymu apie Krymą ir Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2007–2012 metais buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy teigė, kad Krymas iki 1954 metų buvo rusiškas, todėl jo grąžinti neįmanoma. Be to, jis paragino surengti referendumus visose okupuotose teritorijose, kad jos būtų prijungtos prie Rusijos. Apie tai jis papasakojo interviu „Le Figaro“.

„Kalbant apie Krymo teritoriją, kuri iki 1954 metų buvo rusiška ir kurioje didžioji dalis gyventojų iki šiol laiko save rusais, manau, bet koks sugrįžimas į Ukrainą yra iliuzija“, – sakė politikas.

Sarkozy nuomone, laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose, kaip ir Kryme, turėtų būti rengiami referendumai.

„Referendumas, prižiūrimas tarptautinės bendruomenės, yra būtinas norint „patvirtinti tikrąją reikalų būklę“, – sakė jis.

Buvęs Prancūzijos prezidentas mano, kad tokie veiksmai „galutinai ir skaidriai“ užbaigs šių teritorijų grąžinimo Ukrainai klausimą.

Sarkozy mano, kad jei referendumai nebus surengti ir okupuotos teritorijos nebus prijungtos prie Rusijos, konfliktas Ukrainoje taps „įšaldytas“.

Ką Sarkozy pasakė apie Ukrainos ateitį?

 

Buvęs Prancūzijos prezidentas mano, kad Ukraina turėtų tapti „tiltu“ tarp Europos ir Rusijos.

„Pirmiausia reikia susitarti dėl Ukrainos pašaukimo. Ar ji turėtų įstoti į Europos Sąjungą? Nemanau. Ukraina yra jungiamoji grandis tarp Vakarų ir Rytų. Reikia, kad ji tokia ir liktų“, - sakė Sarkozy.

Anot jo, Ukrainos neutralumą galėtų užtikrinti itin tvirtas saugumo garantijas numatantis tarptautinis susitarimas.

„Ukrainos pašaukimas yra būti tiltu tarp Europos ir Rusijos. Siūlyti Ukrainai rinktis iš šių dviejų pusių, mano nuomone, prieštarauja šio sudėtingo regiono istorijai ir geografijai“, – sakė eksprezidentas.

 

Sarkozy taip pat pridūrė, kad Europa Kijevui duoda „melagingus pažadus, kurie neįvykdomi“, žadėdama prisijungti prie ES.

Buvęs prezidentas mano, kad Ukrainos konfliktas turėtų būti sprendžiamas diplomatiškai.

„Diplomatija, diskusijos ir keitimasis nuomonėmis – nėra kitų priemonių rasti priimtiną sprendimą. Niekas neveiks be kompromiso ir bet kurią akimirką situacija gali pablogėti, o tai sukeltų skaudžių pasekmių", – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(65)
(-62)

Komentarai ()