Rusai suaktyvino Ukrainos oro bazių atakas. Domina konkretus taikinys  ()

Žurnalistų teigimu, Ukraina paskubomis perskirsto pilotus ir aviaciją, kuri nuolat skraido tarp dešimčių oro bazių ir komercinių oro uostų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniai Rusijos raketų smūgiai Ukrainoje buvo nukreipti į oro bazes, aerodromus, pilotų mokymo centrą ir naikintuvus, paleidusius sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ ir SCALP. „Financial Times“ apie tai rašo remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su situacija.

„Šią savaitę Maskva paleido dešimtis raketų toli į vakarinius Ukrainos regionus, taikydamasi į oro bazes, aerodromus ir pilotų mokymo centrą, esantį iki 1000 km nuo fronto linijos. Ukrainos pareigūnai pranešė, kad vien rugpjūčio 15 dieną buvo paleistos 28 sparnuotosios raketos, iš kurių 16 buvo numuštos“, – sakė šaltinis.

Todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos skubiai perdislokuoja svarbius ginklus ir kvalifikuotą personalą, atsižvelgdamos į atakas prieš Ukrainos oro pajėgų objektus.

 

„Siekdama išvengti smūgių, Ukraina dabar skubiai perveža iš vienos vietos į kitą itin svarbius ginklus ir kvalifikuotą personalą“, – rašoma leidinyje.

Ukrainos pilotai, pažymi FT, nuolat skraido tarp dešimčių vietinių oro bazių ir komercinių oro uostų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()