„Tiesiai nuo konvejerio. Jie prisitaiko.“ „StateWatch“ skelbia grėsmingą žinią  (1)

Rusijos ginkluotosios pajėgos apšaudo Ukrainą ką tik pagamintomis raketomis, kurios naudoja vakarietiškus komponentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“, remdamiesi „StateWatch“ atliktu Sumų srityje surinktų „Tornado-S“ raketų ir jų fragmentų tyrimu, praneša, kad Rusija naudoja visai naujas raketas. Pavyzdžiui, viena raketa buvo pagaminta 2023 m. gegužės 19 d., ir naudojo „Intel“, „Altera Corp.“, „Analog Devices“ ir kelių kitų Vakarų kompanijų dalis. Nepaisant to, kad buvo nauja, ši raketa nesprogo - tai rodo, kad kokybės standartai Rusijos gynybos pramonėje yra stipriai nukritę.

Pasak ekspertų, raketos „šviežumas“ rodo, kad Rusija vis dar pajėgi gamintis amuniciją. Ji prisitaiko prie naujos tarptautinės aplinkos. Reikalingą elektroniką ji gauna apeidama sankcijas (per Turkiją, Jungtinius Arabų Emyratus ir pan.), arba iš buitinės technikos.

„Bloomberg“ cituoja anoniminio žvalgybos atstovo komentarą: ​​„Rusų požiūris į standartus buvo ne toks griežtas net ir be karo spaudimo“. Nemaža dalis vakarietiškų elektronikos komponentų buvo sulituoti rankomis. Nepaisant to, faktas tas, kad Rusija ir toliau gamina amuniciją. Suprastėjęs jų taiklumas nebūtinai yra gera žinia Ukrainai.

 

Kita vertus, Rusijos karinė pramonė negali pagaminti pakankamai naujos amunicijos. Tai liudija gynybos ministro Sergejaus Šoigu vizitas Šiaurės Korėjoje: buvo manoma, kad jis ten derėjosi dėl sviedinių tiekimo.

Rusai giriasi, kad jie padvigubino sraigtasparnių gamybą: 2021 metais jų buvo pagaminta 134, o 2022 metais – 296 vienetai. Ir kitos gynybos pramonės sritys dabar yra krutinamos, kad gamintų daugiau ginklų.

(4)
(14)
(-10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: