„Tai nebus klasikinė karo pabaiga.“ Ekspertas skelbia blogiausią scenarijų Ukrainai  ()

Karas Ukrainoje gali vykti ir pagal gerus, ir pagal blogus scenarijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš jų gali būti okupantų puolimas tuo metu, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos bus išsekusios.

Tai interviu „UNIAN“ pareiškė Taikomųjų politinių tyrimų centro „Penta“ (rus. „Пента“) valdybos pirmininkas Volodymyras Fesenka, pažymėjęs, kad yra ir blogiausias scenarijus.

„Blogasis scenarijus – tai situacija, jei rusams pavyks pradėti naują plataus masto puolimą, kai Ukraina bus išsekinta. Kitas scenarijus nėra labai geras, bet aš jo nevadinčiau blogiausiu scenarijumi. Jis, sakykime, labai prieštaringas, dviprasmiškas – tai karo veiksmų nutraukimas tam tikroje fronto linijoje“, - sakė ekspertas.

Pasak jo, šio scenarijaus atveju taikos susitarimas nebus sudarytas.

„Tai nebus klasikinė karo pabaiga, nes taikos susitarimo nebus. Bet kadangi abi pusės bus pakankamai išsekusios ir bus aišku, kad karo niekas negali laimėti, jos gali susitarti dėl karo veiksmų nutraukimo tam tikram laikotarpiui“, - sakė V. Fesenka, pažymėdamas, kad būtent toks scenarijus vadinamas „korėjietiškuoju scenarijumi“.

 

„Dabar grynai statistiškai toks scenarijus yra labiausiai tikėtinas. Kartu jis reikš tik karo pauzę, kai kiekviena pusė gali laukti, kol situacija pasikeis jos naudai ir karas galės būti atnaujintas. Taip jau buvo Minsko susitarimų atveju: jie nesustabdė karo, o tik įvedė mažesnio intensyvumo režimą, ir galiausiai karas atsinaujino dideliu mastu“, - sakė ekspertas.

Jis pabrėžė, kad karo pratęsimas yra labai blogas scenarijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(66)
(-49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: