Procesas prasidėjo. Ką Kremlius daro su „Wagner“  ()

ISW: Kremlius po Prigožino mirties gali pagaliau sunaikinti „Wagner“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 Procesas prasidėjo. Ką Kremlius daro su „Wagner“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesas prasidėjo. Ką Kremlius darys su „Wagner“?

Anot analitikų, Rusijos gynybos ministerija jau pradėjo verbuoti buvusius ir esamus „Wagner“ kovotojus. Jie bus paskirstyti tarp naujų privačių karinių grupių ir išsiųsti įvairioms operacijoms kitose šalyse.

Tai teigiama JAV karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje rugpjūčio 24 d.

Priežastis buvo staigi beveik visos „Wagner“ vadovybės žūtis, įvykusi dėl lėktuvo katastrofos Rusijos Federacijoje. Visų pirma, kalbame apie Jevgenijų Prigožiną, Dmitrijų Utkiną bei logistikos ir saugumo tarnybos vadovą Valerijų Čekalovą.

Analitikai dėl jų mirties kaltina Rusijos Federacijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija taip pat pradėjo kurti savo privačias karines grupes, kurios užsiima esamų ir buvusių „Wagner“ samdinių verbavimu. Po to ministerija tikisi perimti veiklos užsienyje kontrolę.

Beje, Rusijos šaltiniai dalijasi informacija, kad Kremlius nesumokėjo Baltarusijai už visavertę stovyklą jos teritorijoje. Per rugpjūtį kai kurios palapinės ten buvo net išardytos, nes dėl finansinių problemų daugelis samdinių pradėjo atsistatydinti.

 

Lieka neaišku, ar Kremlius ketina visiškai išformuoti „Wagner“, atkurti jį kaip daug mažesnę organizaciją, ar visiškai perleisti Gynybos ministerijos žinion.

„Wagner“, kaip beveik nepriklausomos organizacijos atkūrimas, vadovaujant naujam Kremliui lojaliam vadui, yra įmanomas, bet mažai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: