Kremlius smogė Lukašenkai. „Griežtai pastatytas į savo vietą“  ()

Lukašenka buvo griežtai pastatytas į savo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Anatolijus Kotovas savo komentare „UDF“ pažymėjo, kad Aliaksandras Lukašenka „po „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino nužudymo gavo nedviprasmišką signalą – jis nėra nei derybininkas, nei Rusijos gelbėtojas“.

„Jo garantijos visiškai nieko vertos. Tai, kad jis atliko antraeilį vaidmenį, dabar sulaukė oficialaus patvirtinimo. Juo buvo pasinaudota, tiksliau, šalies teritorija, kurią jis tam tikru mastu kontroliuoja. Lukašenka pažemino savo vyresnįjį brolį per sukilimą. Dabar jis buvo griežtai pastatytas į savo vietą“, - sakė Kotovas.

Politikos apžvalgininkas, istorikas Aleksandras Friedmanas „UDF“ komentare teigia, kad „Lukašenkos, kaip susitarimų garanto, įvaizdis nebuvo suvokiamas aukštesniuose Rusijos valdžios sluoksniuose ir, žinoma, ne Vakaruose. Kiti dabar nori Lukašenkai įgelti dėl jo pareiškimų, bet dėl to kaltas jis pats: po Prigožino sukilimo jis visais įmanomais būdais pabrėžė savo svarbų vaidmenį, stengdamasis padidinti savo politinį svorį. Nemalonių klausimų Lukašenkai per būsimas spaudos konferencijas išvengti nepavyks. Bet vis dėlto ši tema yra gana dirbtinė: manau, pats Prigožinas suprato, kad Lukašenka yra tik tarpininkas, kuris neatlieka rimto vaidmens. Ši istorija neturės įtakos kitų žmonių požiūriui į Baltarusijos vadovą: tie, kurie nepasitikėjo jo žodžiais anksčiau, nepasitikės ir toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(7)
(91)

Komentarai ()