„Atvežė kelias dėžes aukso...“ „The Wall Street Journal“ skelbia, ką padarė Prigožinas prieš mirtį  ()

Prieš lėktuvo katastrofą Tverės regione Jevgenijus Prigožinas kelias dienas keliavo po Afriką, bandydamas planuoti „Wagner“ ateitį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-27 „Atvežė kelias dėžes aukso...“ „The Wall Street Journal“ skelbia, ką padarė Prigožinas prieš mirtį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ aprašė paskutines Jevgenijaus Prigožino dienas, kurias jis praleido Afrikoje. Šaltinių teigimu, praėjusį penktadienį Jevgenijus Prigožinas privačiu lėktuvu skrido į Centrinės Afrikos Respublikos sostinę, kur susitiko su prezidentu Faustin-Archange Touadéra. „Wagner“ lyderis bandė jį įtikinti toliau dirbti su „Wagner“, nors Putinas anksčiau Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikime prašė Touadéraos daugiau neturėti reikalų su Prigožinu.

„The Wall Street Journal“ taip pat praneša, kad į Centrinės Afrikos Respubliką susitikti su Prigožinu atvyko ir Sudano greitojo reagavimo pajėgų, kovojančių su vyriausybės pajėgomis, atstovai. Jie „Wagner“ vadovui atvežė kelias dėžes aukso už anksčiau tiektus ginklus. Liudininkai teigia, kad šio susitikimo metu Prigožinas ištarė frazę: „Man reikia daugiau aukso“.

Tada išvyko į Malė, iš kurio po kurio laiko išvyko į Maskvą. Prigožinas taip ir nepasiekė galutinio savo paskutinės kelionės tikslo – Sankt Peterburgo.

 

„The Wall Street Journal“ pažymi, kad „Wagner“ savininko viešnagės Afrikoje metu žemyne ​​buvo Rusijos gynybos ministerijos delegacija, vadovaujama ministro pavaduotojo Junuso-Beko Jevkurovo, su kuriuo Prigožinas ne kartą konfliktavo. Dar birželio maišto metu Jevkurovas Libijoje derėjosi su „Wagner“ klientais, siekdamas perimti Prigožino tinklo Afrikoje kontrolę.

 

(29)
(4)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: