Kokį monstrą numušė Ukraina. „Tai skraidanti tankų kuopa. Nuostoliai didžiuliai“  (5)

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti Rusijos lėktuvą „Su-25“. Tai gana galingas atakos lėktuvas, kurį rusai naudoja kare prieš Ukrainą. Jo sunaikinimas yra didelis nuostolis Rusijos armijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina numušė tikrą monstrą – Rusijos lėktuvą „Su-25“.

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, pilotas-instruktorius Romanas Svitanas „24 kanalui“ išsamiau papasakojo apie lėktuvo slepiamą pavojų.

Šeštadienį, rugpjūčio 26 d., Ukrainos gynėjai sunaikino dar vieną okupantų atakos lėktuvą „Su-25“. Priešo lėktuvas buvo sunaikintas netoli Robotynės kaimo Zaporižios srityje.

„Tai 50 metų senumo atakos lėktuvas. Geras ir pavojingas. Jis skirtas sunaikinti antžeminius taikinius. Jis turi didelę bombą ir raketų krovinį. Sakyčiau, tai skraidanti tankų kuopa. Rusų nuostoliai didžiuliai“, – apibūdino Svitanas.

 

Be to, „Su-25“ 600 km/h greičiu gali smogti į antžeminius taikinius.

Tačiau dabar fronto linijoje yra gana geros oro gynybos sistemos. Kalbame apie MANPADS ir trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemas, kurios 5-12 kilometrų atstumu neleidžia Rusijos lėktuvams ir sraigtasparniams priartėti prie fronto linijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(200)
(4)
(196)

Komentarai (5)