„Daugelis jų žuvo per kautynes.“ Budanovas skelbia, kiek agentų prarado Ukrainos žvalgyba  ()

K. Budanovas pažymėjo, kad net vieno agento netektis Ukrainos žvalgybai yra reikšminga. Kartu jis pabrėžė, kad prarastų agentų skaičius nedidelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas kalbėjo apie departamento žvalgybos darbuotojų nuostolius nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Jis pabrėžė, kad būtent karinės operacijos padidino žvalgybos pareigūnų praradimus, praneša „Laisvės radijas

K. Budanovas pažymėjo, kad Ukrainos žvalgyba patiria didelių nuostolių, o yra ir tokių, kurie neturėjo didelės įtakos jos darbui.

„Daugelis jų žuvo per kautynes. Jos padarė didžiausius nuostolius ukrainiečių žvalgybos aparatui, o ne agentų atskleidimas, bet fizinis sunaikinimas karo veiksmų metu,“ - sakė GUR vadovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad prasidėjus plataus masto invazijai žvalgybos agentų skaičius išaugo. Išsiplėtė ir žmonių imtis, todėl dirbti tapo daug lengviau.

 

„Žmonių, kurie prasiskverbia į jų (rusų) jėgos struktūras, skaičius yra daug kartų didesnis nei buvo anksčiau. Daug žmonių kviečiami iš gatvių, su jais lengviau,“ – sakė K. Budanovas.

Jis taip pat priminė Rusijos savanorių korpuso atstovus, kurie šalies viduje turi stiprius tinklus. Tai labai padeda Ukrainos žvalgybai nugalėti priešą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()