„200 km nuo Maskvos.“ Putinas imasi priemonių. Ką daro spec. tarnybos (Foto)  (4)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, reikalaujantį, kad „vagneriečiai“ prisiektų ištikimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius įsakė saugumo tarnyboms ruoštis kito karinio sukilimo grėsmei. Kaip rašo „The Moscow Times“, remdamasis šaltiniais, Kremlius mano, kad, po Jevgenijaus Prigožino likvidavimo, Rusijoje kyla naujo karinio maišto grėsmė. Teisėsaugos ir vyriausybinių šaltinių teigimu, saugumo tarnybos jau stengiasi kontroliuoti ir užkirsti kelią tokiems „spektakliams“, kaip „Wagner“ surengė birželio pabaigoje.

Mažiau nei už 200 km nuo Maskvos priartėję tankai daugiau nei du dešimtmečius valdžiusiam Vladimirui Putinui padarė „neužmirštamą įspūdį“. Prigožinas ne tik nepaisė kariuomenės vadovybės, bet ir nepakluso asmeniniam prezidento nurodymui, todėl buvo laikomas grėsme režimui, sakė keturi šaltiniai.

Prigožino palikimas – kariniai daliniai, turintys kovinės patirties Ukrainoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose, remiami „Telegram“ kanalų ir politinių technologų žiniasklaidos imperijos. Šaltinių teigimu, Kremlius nesugebės išlaikyti „Wagner“ dabartinės formos. Grupuotė bus išformuota.

„Daugelis „Wagner“ narių mano, kad vyriausybė yra atsakinga (už Prigožino mirtį). Ir vyriausybė negali ignoruoti tokios rizikos“, - sako Olegas Ignatovas, Tarptautinės krizių grupės analitikas.

 

Praėjus dviem dienoms po Prigožino likvidavimo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, reikalaujantį, kad „vagneriečiai“ prisiektų ištikimybę. Visi nekarinių sukarintų junginių nariai, įskaitant savanorių batalionus ir teritorinę gynybą, privalo prisiekti prieš Valstybės vėliavą ir prisiekti ginti „konstitucinę santvarką“.

Putinas nori griežčiau kontroliuoti „Wagner“, kad ateityje nepasikartotų krizė“, – sakė Londono Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto mokslinė bendradarbė Natija Seskurija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(30)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: