Šiuolaikinės Rusijos propaganda. Kokioms grėsmėms reikia ruoštis (Video)  ()

Rusijos propaganda ruošia naujas informacines atakas prieš Ukrainą. Jau žinomi visi teiginiai, kuriuos okupantai platins.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė Ukrainos kariuomenės vyriausiojo vado biuro Strateginės komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Tarasas Dziuba, pažymėdamas, kad GUR neseniai paskelbė naujas propagandines tezes, kurias propagandistai ketina platinti.

Kaip pažymėjo T. Dziuba, Rusijos propagandistai demonstruoja tam tikrus požiūrių pokyčius, atsižvelgdami į situaciją fronte ir karo veiksmų pobūdį.

Visų pirma, įsibrovėliai nuolat svaidys informaciją, kad tarptautiniai partneriai neva nusivylę Ukrainos kontrpuolimo tempais. Atitinkamai, tolesnės karinės pagalbos lygis bus daug mažesnis.

Rusai pradės kalbėti apie papildomos totalinės mobilizacijos poreikį Ukrainoje. Ir taip pat ims atvirai meluoti, kad gyvenimas laikinai okupuotose teritorijose pagerėjo. O „vyšnia desertui“ – melas apie totalią korupciją.

 

Be to, okupantai reguliariai skelbia tam tikras informacines klastotes, kurios yra susietos su dideliais įvykiais pasaulyje. Greičiausiai taip bus ir dėl G-20 viršūnių susitikimo.

„Visi šie pasakojimai yra susieti su dideliais įvykiais ir garsiomis asmenybėmis. Realiausia grėsmė – priešo noras surengti rinkimus laikinai okupuotose teritorijose. Tam tikra prasme tai atriš jų rankas vykdant mūsų piliečių, turinčių Rusijos pasus, mobilizaciją,“ – pabrėžė T. Dziuba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(13)
(-8)

Komentarai ()