Maskvoje skubiai skelbiamas „Kovior“. Oro uostai paralyžiuoti  ()

Oro uostai sustabdė tiek išvykimo, tiek atvykimo skrydžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 31 d., ketvirtadienio, rytą šalis agresorė Rusija vėl skundėsi dėl drono atakos Maskvoje. Dėl to sostinės Domodedovo ir Vnukovo oro uostuose buvo įvestas „Kovior“ režimas.

Apie tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalai. Maskvos valdžia vėliau pranešė, kad Rusijos oro gynyba „sėkmingai numušė“ vieną droną. Kaip žinia, režimas „Kovior“ skelbiamas, jei danguje yra pastebėti „nepageidaujami skraidantys objektai“. Būtent dėl ​​to, anot propagandistų, du oro uostai sustabdė tiek išvykimo, tiek atvykimo skrydžius.

Rusijos nepriklausoma daugialypės terpės žiniasklaida „Sota“ savo @Sota_Vision socialinio tinklo „X“ paskyroje praneša, kad :

Dėl atskridusio vieno drono buvo atidėta daugiau nei 100 skrydžių. Dronas vėliau buvo numuštas virš Maskvos srities. „Mediazona“ atkreipė dėmesį, kad vėlavo 103 rytiniai skrydžiai. Be to, „Yandex.Schedule“ duomenimis, buvo atšaukti dar penki skrydžiai iš Maskvos oro uostų. Vnukovo oro uostas įvedė laikinus orlaivių priėmimo ir išvykimo apribojimus, nuo 05:21 dalis skrydžių buvo nukreipta į kitus oro uostus. Gynybos ministerijos teigimu, to priežastis buvo „kito Kyjivo režimo įvykdyto teroristinio išpuolio slopinimas“.

 

 

Apie pusę aštuonių ryto meras Sergejus Sobianinas pranešė apie virš Maskvos srities numuštą droną.

„Šiandien oro gynybos pajėgos Voskresenskio rajone sunaikino Maskvos link skridusį droną. Preliminarių aukų ir žalos nėra“, – „Telegram“ kanale teigė Sobianinas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: