[ŽT] Fant­ast­iškas smū­gis! Su­sprog­di­no vis­ką, ką Ru­si­ja pa­ga­mi­no per me­tus  (1)

Rusijai tai yra skaudus nuostolis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. rugpjūčio 29 d. vakare Pskovo oro uostą atakavo nežinomos kilmės bepiločiai orlaiviai. Per ataką buvo apgadinti septyni Rusijos ginkluotųjų pajėgų krovininiai ir transporto orlaiviai Il-76. Pasak leidinio „Defence Express“ redaktoriaus Olego Katkovo, nors Rusija turi daugiau nei šimtą šių orlaivių, jų nuostoliai vis tiek gana jautrūs. Apie tai rašo portalas „Espresso“.

O. Katkovas paaiškino, kad Pskovo aerodrome keturi lėktuvai Il-76 visiškai sudegė, o dar trys buvo apgadinti kritiškai – jie bus remontuojami. Kartu jis teigia, kad karinių transporto priemonių nuostoliai sudaro 5,5 proc. visų Rusijai priklausančių šio tipo orlaivių. Bendras jų skaičius yra 101 vnt.

 

 

Eksperto teigimu, lėktuvai Il-76 Rusijai svarbūs dėl dviejų priežasčių. Pirma, juos aktyviai naudoja oro desantinės pajėgos ir kariniams kroviniams gabenti. Antra, per praėjusius metus buvo pagaminti 5 tokie orlaiviai. Taigi, „Ukraina bepiločių lėktuvų smūgiais sugebėjo nubraukti IL-76 gamyklos metų darbą“, – pažymėjo O. Katkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(2)
(274)

Komentarai (1)