Neįtikėtina situacija. Girkinas metė iššūkį Putinui. Skelbiamas beprotiškas pareiškimas  ()

Igoris Girkinas-Strelkovas netikėtai paskelbė, kad ketina kandidatuoti į Rusijos prezidentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suimtas teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas netikėtai paskelbė, kad ketina kandidatuoti į Rusijos prezidentus. Be to, jis taškas po taško išdėstė, kur jam pralaimi diktatorius Vladimiras Putinas.

Girkino „Telegram“ kanale pasirodė publikacija „Dėl kandidato į Rusijos Federacijos prezidentus iškėlimo“. Šiame įraše teroristas paskelbė, kad kare prieš Putiną turi mažiausiai šešis pranašumus.

Anot jo, pliusas numeris 1 – Putinas atsisako vadovauti karinėms operacijoms, laiko save nekompetentingu kariniuose reikaluose.

„Manau, kad esu kompetentingesnis kariniuose reikaluose nei dabartinis prezidentas ir absoliučiai daugiau nei dabartinis gynybos ministras, todėl galėčiau atlikti vyriausiojo vado pareigas“, – sakė teroristas.

Pliusas numeris 2 – Putinas yra „labai patiklus žmogus“. Girkinas įtikina, kad Obama, Trumpas, Macronas, Merkel, Porošenka ir Zelenskis jį vedžiojo už nosies kartu ir atskirai 8 metus, ypač Minske, Normandijos formate ir Stambule. Teroristas sako niekuo nepasitikėjęs.

Pliusas numeris 3 – Putinas per daug geras. Prasidėjus plataus masto invazijai, jam vadovavo „ne tik gerbiami Vakarų ir Kyjivo partneriai, bet ir mūsų teisėsaugos institucijų, žvalgybos ir karinio-pramoninio komplekso vadovai“. „Paaiškėjo, kad nei Rusijos šalis, nei kariuomenė, nei pramonė nėra pasiruošę karui, o Ukraina kariniu požiūriu – visai ne šiaudai, tačiau visi šių struktūrų vadovai liko savo vietose ir toliau stebina. Nesu toks malonus, ką galėčiau įrodyti praktiškai“, – sakė Girkinas.

 

Kalbėdamas apie pliusą 4, Girkinas teigė, kad Putinas turi daug milijardierių ir kitų verslininkų draugų, kuriems negali nieko atsakyti. Dėl to ir toliau tęsiasi kapitalo eksportas iš Rusijos Federacijos, karinė gamyba auga daug lėčiau, nei auga prezidento draugų kapitalas. Pats teroristas „neturi nei vieno draugo, net milijonieriaus, su kolegomis verslininkais susipyksta, draugų apskritai mažai, o didžioji dalis jie visi yra vargšai“. Jam esą nereikės pasiduoti draugų norams Rusijos ekonomikos nenaudai.

Kalbėdamas apie „Pliusas Nr. 5“, Girkinas Putiną pavadino „labai moraliu žmogumi, kuris visada laikosi duoto žodžio ir tvirtai vykdo pažadus tiems, kurie jį atvedė į valdžią 9-ojo dešimtmečio pabaigoje“.

 

Bet aš niekam nieko nežadėjau, todėl galiu ignoruoti visas asmenines visų Rusijos Federacijos prezidentų garantijas nuo 1991 m. iki šių dienų, jei manau, kad tai naudinga žmonėms ir valstybei“, – sakė teroristas.

Girkinas paskutiniu 6 pliusu pavadino tai, kad jis „nėra toks atletiškas ir sveikas, koks buvo Putinas mano amžiuje“.

Todėl daugiau nei 20 metų negalėsiu jūsų, gerbiami rinkėjai, varginti. Nepajėgsiu fiziškai, net jei staiga ir kiltų toks noras po karinės krizės ir įveiktų skaudžių jos padarinių“, – ironizavo jis.

Girkinas taip pat patikslino, kad šį tekstą parašė 2023 metų rugpjūčio 30 dieną, matyt, tardymo izoliatoriuje, kuriame yra dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(26)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: