[ŽT] Į karą ateina „Abrams“ tankai  ()

Pirmoji tankų partija į Ukrainą atkeliaus iki rugsėjo vidurio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 31 d. tapo žinoma, kad 200 Ukrainos karių baigė amerikietiškų tankų „M1 Abrams“ techninės priežiūros ir eksploatavimo kursus Vokietijoje.

Tą pačią dieną „Politico“ žurnalistai, remdamiesi šaltiniu, pranešė, kad pirmoji tankų partija į Ukrainą atkeliaus iki rugsėjo vidurio.

Iš viso JAV pažadėjo Kyjivui perduoti 31 tanką. Vakarai labai tikisi, kad amerikiečių tankai leis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kuo greičiau prasibrauti per antrąją Putino armijos gynybos liniją Zaporižios kryptimi.

Pentagono atstovo teigimu, Vokietijoje vis dar yra 10 tankų, kuriems atliekamas paskutinis atstatymo etapas.

Pulkininkas Martinas O'Donnellas sakė, kad JAV nori rudenį pristatyti Ukrainai visus žadėtus tankus. Tuo pačiu jis neįvardijo galutinės datos.

 

2023 metų sausį JAV prezidentas paskelbė apie 31 „M1 Abrams“ tanko pristatymą Ukrainai. Vokietijoje iš tankų išimamos kai kurios slaptos technologijos, kad mūšio metu jos nepatektų į įsibrovėlių rankas. Kyjivas gaus M1A1 modifikaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: