Tai turtingiausias Rusijos žmogus. Skelbiama, kas išvytas iš Šveicarijos  ()

Turtingiausias Rusijos žmogus Andrejus Melničenka mano, kad už karą Ukrainoje atsakingi Vakarai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turtingiausias Rusijos milijardierius Andrejus Melničenka, priverstas palikti savo namus Šveicarijoje, pasiskundė dėl jam taikomų sankcijų, rašo „Financial Times“.

Patekęs į juodąjį sąrašą, trąšų gamintojos „EuroChem Group“ ir anglies gamintojos SUEK įkūrėjas, nusprendė apsidrausti ir persikėlė į JAE, kurio pilietybę gavo 2021 m. Kartu jis kaltina Vakarus dėl karo, kurį Rusijos Federacija pradėjo prieš Ukrainą.

„Tai buvo globali klaida. Žmonėms, kurie bandė ją sustabdyti, nepavyko“, - sako jis.

Anot jo, karas prasidėjo dėl kažkokios „globalioss klaidos“ ir dėl to, kad Vakarai nesugebėjo suvaldyti situacijos, nusprendę, kad Rusija yra „surūdijusi degalinė“. Zelenskis, pasak milijardieriaus, esą „savo ypatingu neprofesionalumu išprovokavo stiprų agresyvų kaimyną“.

Melničenka savo kaltės dėl tragedijos nepripažįsta, kaltininkais vadina abstrakčius pasaulio lyderius, tačiau nenori aiškintis, kas kaltas, o kas ne, nes tai „labai pavojinga“. Apie sugriautus Ukrainos miestus jis nekalba, nes sako nesąs ekspertas, o nusikaltimus „vykdo abi pusės“.

„Taip nutinka bet kuriame kare. Tai natūralu. Nesvarbu, kas jį pradėjo“, – teigė verslininkas.

 

Kartu jis yra labai nepatenkintas jam skirtomis sankcijomis, nes dėl jų turėjo išvykti iš Šveicarijos, kurioje gyveno pastaruosius 14 metų.

„Sąžiningai, aš to nesitikėjau. Aš negaminu ginklų karui. Aš nepropaguoju karo. Neužsiimu politika. Kokia prasmė?“, -  skundėsi milijardierius.

Kalbant apie sankcijas Rusijos Federacijai, jis jas laiko maisto produktų kainų kilimo ir krizės skurdžiose šalyse priežastimi. Pagal smūgio stiprumą Melničenka palygino Vakarų apribojimus su Hirosimos bombardavimu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(28)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: