[ŽT] Maskva skelbia kontrultimatumą. „Rusijos toks kursas netenkina...“  ()

Putino spaudos sekretorius pareiškė, kad visi alternatyvūs Vakarų pasiūlymai Rusijai nėra aktualūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos lyderio spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas atmetė Vakarų siūlymus atnaujinti „grūdų sutartį“ su Ukraina ir pareiškė, kad Rusijos toks kursas netenkina. Visų pirma, Maskva nori grįžti prie „grūdų susitarimo“ pagrindų ir reikalauja įgyvendinti anksčiau pasiektus susitarimus. Peskovas tai pasakė rugsėjo 9 d., per pokalbį su žurnalistais, kaip citavo Rusijos „Interfax“.

„Pavyzdžiui, dabar sakoma, kad vakariečiai tariamai pasirengę atidaryti SWIFT „Rosselchozbank“ dukterinei įmonei. Tačiau faktas yra tas, kad sutartyje teigiama, kad SWIFT turėtų būti atidarytas „Rosselchozbank“, o ne dukterinei įmonei“, -  – pažymėjo Peskovas.

Peskovas rėmėsi diktatoriaus žodžiais ir nurodė, kad Maskva aiškiai pasakė, kokiomis aplinkybėmis grįš prie susitarimo. „Prezidentas aiškiai pasakė, kad tuo metu, kai jie bus įvykdyti, sandoris bus nedelsiant atnaujintas, bet ne atvirkščiai“, – sakė jis.

 

Pasak Peskovo, šios „sąlygos“ yra gerai žinomos visiems. Jos yra įgyvendinamos, konkrečios ir nereikalauja papildomo interpretavimo, – atkreipė dėmesį jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(91)
(-79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: