[ŽT] Sensacinga žinia. Areštuotas vyriausias Putino gydytojas  ()

Pasak žurnalistų, 59 metų Viktoras Truchinas bandė išvykti į Baltarusiją. Dieną prieš tai paaiškėjo, kad jis buvo atleistas iš Sankt Peterburgo vakcinų ir serumų tyrimų instituto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-10 [ŽT] Sensacinga žinia. Areštuotas vyriausias Putino gydytojas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

59 metų Viktoras Truchinas, kuris, kaip manoma, žinojo Vladimiro Putino medicinos paslaptis, buvo suimtas Sankt Peterburge. Pirmiausia jis buvo atleistas iš Sankt Peterburgo vakcinų ir serumų tyrimų instituto prie Federalinės medicinos ir biologijos agentūros direktoriaus pareigų, paskui šešioms dienoms dingo, o po to paaiškėjo, kad teismo sprendimu buvo suimtas. Jis kaltinamas beveik šešių milijonų dolerių pasisavinimu. Apie tai rašo „The Sun“ su nuoroda į anoniminį „Telegram“ kanalą.

Žurnalistų teigimu, Viktoras Truchinas buvo suimtas po to, kai buvo pagautas bandantis pabėgti iš šalies per Baltarusiją. Pranešama, kad jis puikiai žinojo apie naujausius Rusijos mokslinius tyrimus ir plėtrą vakcinų, serumų ir „bakterinių preparatų“ srityje.

Viktoras Truchinas dingo rugsėjo 5 d. Tą dieną paaiškėjo, kad jis buvo atleistas iš Sankt Peterburgo vakcinų ir serumų tyrimų instituto.

Institutas, kuriam vadovavo V. Truchinas, priklauso Federalinei medicinos ir biologijos agentūrai - Rusijos vyriausybinei institucijai, kurios paskirtis - užtikrinti Rusijos Federacijos radiacinę, cheminę ir biologinę saugą. Ji taip pat dalyvavo kuriant vakcinas, skirtas kovai su koronavirusais (vakcina „Convasel“), hepatitais ir lytiškai plintančiomis ligomis, taip pat dalyvavo eksportuojant rusiškas vakcinas.

 

Didžiausias instituto klientas buvo bendrovė, priklausanti artimam Putino draugui Sergejui Čemezovui, buvusiam KGB bendradarbiui, milijardieriui ir valstybinio aukštųjų technologijų gynybos konglomerato „Rostec“ vadovui, teigė žurnalistai.

Truchinas parašė atsisveikinimo laišką savo pavaldiniams, kuriame pažymėjo, kad palieka postą savo noru. Po to jis dingo. Šeima jo nerado, dukra pateikė skundą teisėsaugos institucijoms.

Rugsėjo 7 d. A. Truchinui buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 160 straipsnį (turto pasisavinimas). O rugsėjo 8 d. jis bandė išvykti iš Rusijos Federacijos į Baltarusiją ir buvo sulaikytas Rusijos federalinės saugumo tarnybos, sakoma pranešime.

 

Ataskaitoje teigiama, kad byla buvo pradėta po to, kai paaiškėjo, jog Truchinas ketina išvykti iš Rusijos Federacijos ir gali papasakoti daug įdomių dalykų apie rusiškas vakcinas ir serumus.

Tyrimo duomenimis, V. Truchinas 2021 m. sausį pasinaudojo savo įgaliojimais ir iš Sankt Peterburgo vakcinų ir serumų tyrimų instituto sąskaitos pervedė 5,9 mln. dolerių į Nikaragvoje registruotos organizacijos sąskaitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(16)
(2)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()