[ŽT] „Generolui Surovikinui smogta į veidą...“ Ukrainos žvalgyba skelbia, kas nutiko  ()

Gėdą užsitraukusiam generolui buvo suduotas smūgis į veidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji valdyba buvusio Rusijos ginkluotųjų pajėgų vado Sergejaus Surovikino paskyrimą priešlėktuvinės gynybos koordinavimo komiteto vadovu Nepriklausomų valstybių sandraugoje laiko demonstratyviai „beprasmišku“.

Šiai nuomonei interviu radijui „Radio NV“ pritarė Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas.

Atsakydamas į klausimą, ar A. Surovikinas iš tiesų buvo paskirtas oro pajėgų gynybos ministrų tarybos oro gynybos koordinacinio komiteto vadovu ir koks bus jo tolesnis likimas, A. Jusovas sakė: „Yra tokia informacija, ji tikrinama, bet jei manome, kad tai tiesa, tai sunkiai įsivaizduojame beprasmiškesnį postą. Mes net nekalbame apie Kolektyvinio saugumo sutarties organizaciją, pozicija šiame bloke šiandien taip pat nieko neįtakotų. Tačiau komitetas neveikiančioje ir praktiškai neegzistuojančioje Nepriklausomų valstybių sandraugoje - tai spjūvis į veidą, sakytume, ir reputacijos, ir politiniu požiūriu“.

 

Jis taip pat patvirtino duomenis, kad po „PMC Wagner“ maišto dėl Surovikino buvo „tyrimo veiksmai, spaudimas, pareigų, judėjimo laisvės, bendravimo laisvės apribojimas Surovikinui su pavaldiniais ir šeima“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(30)
(3)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()