„Jie pamišėliai...“ 31 karių grupė 18 val. šliaužė pilvais per minų laukus. Tai kas buvo paskui - fantastika!  ()

Britų žurnalistai turėjo galimybę pabendrauti su 47-osios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados, kuri pirmoji įžengė į Robotynę, išminuotojais ir pėstininkais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-16 „Jie pamišėliai...“ 31 karių grupė 18 val. šliaužė pilvais per minų laukus. Tai kas buvo paskui - fantastika!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išminuotojai beveik šliaužė, kad išvalytų perėjimus per minų laukus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinei technikai. kartu jie aktyviai dalyvavo valant minas iš priešo apkasų ir išlaisvinant pastatus.

Rugpjūčio pabaigoje Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas, kalbėdamas su prancūzų diplomatu, sakė, kad 31 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kario grupė 18 valandų šliaužė pilvais per minų laukus, rašo „The Times“.

Tada jiems pavyko išvalyti miško atkarpą ir atakuoti priešo pozicijas. Britų žurnalistai turėjo galimybę pabendrauti su 47-osios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados, kuri pirmoji įžengė į Robotynę, išminuotojais ir pėstininkais.

Per 14 savaičių Ukrainos ginkluotosios pajėgos dėl minų laukų nužygiavo apie 13 km. Išminuotojai rankiniais prietaisais valė minų laukus, dažnai dengiami priešo ugnimi.

49-erių Ukrainos gynėjas iš 47-osios mechanizuotosios pėstininkų brigados „Ded“ teigė nesitikėjęs, kad minų laukų gylis bus toks tankus. Viskas buvo užminuota: nuo tranšėjų ir apkasų iki laukų ir sunaikintos technikos.

41-erių 47-osios brigados karys „Morok“ prisimena, kad išminuotojai ne tik atliko savo tiesioginį darbą, bet ir su ginklais rankose puolė priešo pozicijas.

 

Tai buvo „pamišę vaikinai“, kurie į priešo apkasus metė savadarbius sprogmenis, pagamintus iš energetinių gėrimų skardinių, sakė „Morok“.

25 metų išminuotojas Artūras papasakojo apie vieną įvykį, nutikusį fronte. Priešas apšaudė ukrainiečių kovotojus, o išminuotojai stengėsi atlikti savo darbą. Vienas iš jo partnerių žuvo nuo sviedinio skeveldros, o šturmanams pavyko evakuoti Artūrą padedant „Bradley“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: