„Išdavė patys rusai.“ Netikėta žinia, kaip buvo sunaikintas S-400 „Triumf“  (1)

Rugsėjo 14 d. naktį SBU karinė kontržvalgyba ir Ukrainos karinis jūrų laivynas surengė unikalią specialią operaciją netoli Jevpatorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie neįtikėtinas operacijas ir sėkmingą jų planavimą papasakojo politikos technologas Borisas Tizenhauzenas.

Vos tik Rusijos radaruose Kryme pasirodo dronai, okupantai skubiai uždaro Krymo tiltą, laikydami jį prioritetiniu Ukrainos taikiniu. Šiuo požiūriu jie, žinoma, teisūs, tačiau klysta dėl kito dalyko – dronai ne visada skrenda į Krymo tiltą.

„Šiuo atveju raketų sistema S-400 „Triumf“ yra antroji per trumpą laiką. Rusija turi gana ribotą šių sistemų skaičių ir dabar negali jų gaminti papildomai. Pirmasis įrenginys buvo sunaikintas ties Tarchankutu, dabar – prie Jevpatorijos,“ – pažymėjo Borisas Tizenhauzenas.

Labai įdomi detalė yra ta, kad prieš metus rugpjūtį Rusijos turistai buvo nufotografuoti paplūdimyje, kuriame buvo S-400. Be to, jie žengė dar geresnį žingsnį – pažymėjo geolokaciją. Nuotrauka daryta netoli Soljono ežero.

Okupantai, ilgai negalvoję, perkėlė įrenginius maždaug už kilometro, būdami tikri, kad ten jų neras. Tačiau, kaip sakoma, nepasisekė taip, kaip manyta.

„Susiklostė tokia įdomi nuosekli situacija. Pirmiausia mes nušluojame Gyvatės salą nuo rusų ir jų radiolokacinių sistemų, t. y. „užmerkiame jiems akis“ visai netoli mūsų. Tada išvalome „Boiko bokštus“, paimdami iš ten retransliatorius. Prieš tai sunaikinta sistema S-400 „Triumf“, t. y. užmerkiame dar vieną akį rusams, kurie žiūri į Juodąją jūrą ir Odesą“, – dėstėė politikos technologas.

Dėl išankstinių šūvių „Storm Shadow“ raketos rugsėjo 13-osios naktį sugebėjo pataikyti į Sevastopolyje esantį didelį desantinį laivą „Minsk“ ir „Kalibr“ apginkluotą povandeninį laivą „Rostov“.

 
 

 

„Pataikyti į povandeninį laivą yra itin sunki, sudėtinga užduotis. Tai reiškia, kad turi būti lėktuvai, sraigtasparniai, laivai. Kai jis yra vandenyje, mes neturime metodų, kaip jį sunaikinti. Vienintelis būdas jį sunaikinti buvo tada, kai jis buvo pakeltas virš vandens“, – pastebėjo Tizenhauzenas.

„Genialiai paprasta, mano nuomone. O dabar mes sunaikinome dar vieną S-400 „Triumf“ sistemą netoli Jevpatorijos, Zaozernoje. Dar viena Juodosios jūros akis rusams, kaip sakoma, užmerkiama“, – pabrėžė politikos technologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(179)
(1)
(178)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)