„Jiems buvo pažadėtas gyvenimas nuo švaraus lapo“  ()

„Wagner“ veteranai Rusijoje sunkiai randa darbo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ChrisO_Wiki“ puslapis „Twitter“ rašo, kaip nepriklausoma Rusijos žiniasklaida jau tiria įdomų, bet nuspėjamą socialinį fenomeną - niekas nenori dirbti su buvusiais „Wagner“ samdiniais. Jie neranda darbo kitose sukarintose organizacijose ar apsaugos kompanijose. Jų nenori ir Rusijos nacionalinė gvardija. Ar net paprasti verslai.

„Wagner“ samdiniai ir jų artimieji interneto forumuose skundžiasi, kad organizacijos veteranai, ypač tie, kuriuos „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas užverbavo kalėjimuose, neranda darbo ir dažnai turi dirbti bet ką už mažą atlyginimą. Kai kurie „Wagner“ samdiniai dabar vairuoja taksi, kai kurie dirba durininkais ar pagalbiniais darbininkais statybose. Kiti apskritai neranda darbo.

„Wagner“ samdiniams buvo patarta žvalgytis kito darbo iš karto po nepavykusio Prigožino maišto birželio 24 dieną. Vieno samdinio mama Svetlana papasakojo kaip jos sūnus, iš kalėjimo už tarnavimą „Wagner“ paleistas nuteistasis, nebuvo priimtas dirbti į dronų gamyklą. „Jie liepė ieškoti kitos vietos. Net nepriėmė prašymo,“ pasakojo Svetlana. Daug gamyklų nepriima nuteistųjų.

 

Net „Burger King“ restoranų tinklas, kuris Rusijoje veikia dėl to, kad savininkai atsisako uždaryti franšizę, nepaisydami nurodymų iš JAV, nepriima „Wagner“ veteranų.

Nenuostabu, kad „Wagner“ karių artimieji yra nusiminę ir užpildo internetinius pokalbių kambarius skundais. Elena Maksikova rašo: „Mano sūnus dirba, bet gaila, kad jiems buvo pažadėtas gyvenimas su švariu lapu ir [valdžia] neįvykdė savo pažadų. Ir nereikia šimtą kartą rašyti, kad nėra galima pašalinti teistumą iš duomenų bazės ir vaikinai neteisingai suprato. Jiems buvo pažadėta ir jie patikėjo! Bet iš tikrųjų jie buvo apgauti.“

 

„Švarus lapas“, žinoma, yra pašalinta kriminalinė istorija. Tai buvo žadama „Wagner“ užverbuotiems kaliniams, nes Rusijoje buvę nuteistieji yra labai diskriminuojami. Ir dabar anksčiau laiko į laisvę išėję ir kare Ukrainoje dar labiau sužiaurėję vyrai liks be darbo ir, matyt, turės ieškoti kitų veiklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: