„Tai pati galingiausia technika.“ Korėja į karą siunčia monstrą K600 CEV (Video)  (1)

Pietų Korėja, nors ir palaiko Ukrainos gynybos pastangas, iki šiol Ukrainai neperdavė jokios sunkiosios technikos. Tačiau pirmosios mašinos jau pakeliui. Tiesa, jos nėra ginkluotos, bet vis tiek yra kritiškai svarbios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėja Ukrainai perduos dvi karo inžinerijos mašinas K600 CEV, dažnai vadinamas Raganosio pravarde. Tai - šarvuota minų laukų ir kitų kliūčių naikinimo mašina, sukurta korėjietiško K1 pagrindinio kovos tanko pagrindu. K600 sukūrė ir gamina „Hyundai Rotem“. Tai - galinga technika, skirta padėti draugiškoms pajėgoms judėti per tankiai užminuotus plotus, todėl Ukrainai tai - labai reikšminga dovana.

Nors Ukraina prašė Pietų Korėjos artilerijos sistemų ir šarvuotos technikos, tokių dovanų iš Seulo Ukrainos gynėjai dar negavo. Manoma, kad Pietų Korėja nenori suteikti mirtinos technikos Ukrainai, nes baiminasi, kad Rusija ir Šiaurės Korėja atsakys provokacijomis pasienyje. Tačiau šiuo metu Ukrainos kontrpuolimą vykdantys kariai stringa minų laukuose ir prieštankiniuose barjeruose, todėl minų laukų naikinimo technika yra ypatingai svarbi.

„Nors tai nėra mirtinas ginklas, prireikus jis gali būti panaudotas pralaužti priešo linijas, todėl vertinamas kaip galingiausia technika, kurią Korėja iki šiol suteikė Ukrainai“, – rašo Pietų Korėjos „Chosun“.

Tiesa, K600 gali turėti 12,7 mm kulkosvaidį, bet, matyt, Ukrainai dvi tokios mašinos bus perduotos be ginklų.

K600 CEV yra galingas ginklas prieš priešo minų laukus. Jis turi 3,8 metrų pločio dantytą plūgą, sukurtą specialiai minoms naikinti. Minos pašalinamos iš 30 cm gylio - giliau jos niekada ir nebūna. Jis taip pat turi magnetinę įrangą minoms aptikti ir naikinti. Išvalytas kelias automatiškai pažymimas kuoliukais.

 

Tačiau K600 yra daugiau nei tik minų naikinimo mašina - tai yra karo inžinerijos monstras su ekskavatoriumi, kuris gali būti naudojamas ir kaip kranas, nes pakelia 2,5 tonas. Tai praverčia kilnojant prieštankines kliūtis ar užfrontėje keičiant tanko variklį. Standartinis ekskavatoriaus kaušas yra 0,7 kubinių metrų talpos. Jis gali būti naudojamas prieštankinėms tranšėjoms šalinti arba kurti. Tačiau kaušą gali pakeisti ir kiti įrankiai - hidraulinis kūjis, grąžtas, gnybtai ir kiti.

 

K600 turi 1200 AG variklį ir kelyje pasiekia 60 km/val. greitį. Ji gali važiuoti ir per 1,2 m gylio brastas. K600 puikiai pasirodo bekelėje.

Yra šiokių-tokių baimių, kad Pietų Korėja prašys nenaudoti K600 prie fronto linijos. Baiminamasi, kad nenorėdama erzinti Šiaurės Korėjos draugės Rusijos Pietų Korėja prašys naudoti tas K600 mašinas tik anksčiau išvaduotose teritorijose. Tiesą sakant, netgi spėliojama, kad sprendimas perduoti šias mašinas yra susijęs su Kim Jong-uno vizitu Rusijoje, todėl santykiai tarp dviejų Korėjų čia tikrai vaidina didelį vaidmenį. Bet galbūt šie nuogąstavimai nepasitvirtins ir K600 valys kelius ukrainiečių tankams ir kitai šarvuotajai technikai.

(100)
(8)
(92)

Komentarai (1)