Fantastika! Ukraina smogė Rusijos kariniam laivui „Sergejus Kotovas“  (1)

Pasak Ukrainos karinės žvalgybos atstovo Andrijaus Jusovo, laivo „Sergejus Kotovas“ kairėje pusėje buvo apgadintas sraigtas ir susidarė 50 x 100 centimetrų skylė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 14 d. Ukrainos gynybos pajėgoms atakavus Rusijos karinio jūrų laivyno patrulinius laivus, buvo apgadintas laivas „Sergejus Kotovas“. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) atstovas Andrijus Jusovas.

Pranešama, kad buvo užpulti patruliniai laivai „Vasilis Bykovas“ ir „Sergejus Kotovas“, skirti vykdyti patruliavimo tarnybą Juodojoje jūroje.

Vidaus reikalų ir susisiekimo ministerijos atstovo teigimu, laivas „Sergejus Kotovas“ buvo smarkiai apgadintas. Laive pažeistas sraigtas, 50 x 100 centimetrų virš vaterlinijos priekinėje pusėje yra skylė.

„Tai reiškia, kad laivas „Sergejus Kotovas“ ilgą laiką bus remontuojamas ir nedalyvaus agresyviuose valstybės agresorės veiksmuose prieš Ukrainą“, – sakė Ukrainos karinės žvalgybos atstovas.

Kaip pažymi Jusovas, Rusijos Federacija patvirtina, kad jų laivynas buvo apgadintas. Apygardos štabo žvalgybos skyriaus viršininkas pulkininkas Filatovas informaciniame pranešime apie situaciją rugsėjo 13-14 dienomis teigė, kad laivai buvo apgadinti.

 

Pažymėtina, kad „Sergejus Kotovas“ priklauso „Vasilis Bykovas“ tipo projekto 22160 patruliniams laivams, kuriuose yra artimos ir tolimosios jūros zonos valdomieji raketiniai ginklai. Iš viso Rusijos Federacija turi keturis tokius laivus – „Vasilis Bykovas“, „Dmitrijus Rogachevas“, „Pavelas Deržavinas“ ir „Sergejus Kotovas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(6)
(203)

Komentarai (1)