[ŽT] Rusija atsuka nugarą. „Tai neturėtų būti vertinama rimtai“ (Video)  ()

Zacharova pareiškė, kad Armėnijos pusės žinutės „neturėtų būti vertinamos rimtai“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-19 [ŽT] Rusija atsuka nugarą. „Tai neturėtų būti vertinama rimtai“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova per spaudos konferenciją pareiškė, kad Rusija „labai sunerimusi“ dėl paaštrėjusios padėties Kalnų Karabache, kur karo veiksmai atsinaujino rugsėjo 19 d.

Anot jos, Maskva palaiko ryšius su Azerbaidžano ir Armėnijos atstovais ir paskelbs pareiškimą, pagrįstą jų rezultatais. Zacharova pažymėjo, kad tarp kontaktų yra ir Rusijos taikdarių, atvežtų į regioną po 2020 m. karo, kai Azerbaidžano pajėgos su Turkijos parama išvijo Armėniją iš ginčytino anklavo pasienyje.

Anot Zacharovos, Armėnijos pusės pareiškimai neturėtų būti vertinami rimtai: 2020 metų spalį premjeras Nikolas Pašinianas įrodinėjo, kad Karabachas niekada netaps Azerbaidžano teritorija. Ir naujausi Jerevano veiksmai „sukuria derlingą dirvą priešiškai Vakarų politikai“ Rusijos atžvilgiu, sakė Zacharova.

 

Antradienio popietę Azerbaidžano kariuomenė apšaudė Kalnų Karabacho teritoriją, įskaitant sostinę Stepanakertą, o tai, kas vyksta, pavadino „vietinio pobūdžio antiteroristinėmis priemonėmis“. Vienintelis kelias į taiką yra visiškas Armėnijos kariuomenės išvedimas iš Karabacho, nurodė Azerbaidžano užsienio reikalų ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()