Pasidavimas? Kovos Karabache nutraukiamos. Kalbama apie reintegraciją su Azerbaidžanu  ()

Nepripažintame Kalnų Karabache buvo priimtas sprendimas nuo šiandien nutraukti ugnį. Separatistai nusprendė padėti ginklus ir išvesti kariuomenę iš regiono.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 Pasidavimas? Kovos Karabache nutraukiamos. Kalbama apie reintegraciją su Azerbaidžanu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai praneša report.az, remdamasi nepripažintos respublikos pareiškimu.

Ar Karabachas kapituliavo?

Nepripažintos respublikos informacijos centro pranešime teigiama, kad buvo susitarta dėl visiško karo veiksmų nutraukimo nuo 2023 m. rugsėjo 20 d. 13 val.

„Pasiektas susitarimas dėl likusių Armėnijos ginkluotųjų pajėgų dalinių ir karių išvedimo, Kalnų Karabacho gynybos armijos ginkluotųjų formacijų išformavimo ir visiško nuginklavimo bei sunkiosios technikos ir ginkluotės išvedimo iš šios teritorijos“, – rašoma pranešime.

Kalnų Karabacho valdžia paskelbė, kad 2023 metų rugsėjo 21 dieną Jevlacho mieste vietos armėnų gyventojų atstovai susitiks su Azerbaidžano valdžia.

Azerbaidžanas patvirtino paliaubų susitarimą

Kaip rašo vietos žiniasklaida, remdamasi Azerbaidžano gynybos ministerija, atsižvelgiant į Karabacho gyventojų armėnų atstovų kreipimąsi per Rusijos taikos palaikymo kontingentą, buvo pasiektas susitarimas nutraukti antiteroristines priemones.

Tuo pačiu metu sąlygos, kuriomis buvo pasiektas susitarimas, iš tikrųjų yra identiškos Karabacho atidavimui Azerbaidažnui:

  • Karabacho regione esančios Armėnijos ginkluotųjų pajėgų ir „nelegalių“ armėnų ginkluotųjų formacijų junginiai padeda ginklus, palieka kovines pozicijas ir karinius postus bei visiškai nusiginkluoja.
  • Armėnijos ginkluotųjų pajėgų daliniai palieka Azerbaidžano teritoriją, išformuojamos Armėnijos ginkluotos grupuotės.
  • Tuo pačiu metu atiduodama visa ginkluotė ir sunkioji technika.

 

Įdomu ir tai, kad armėnų junginių nusiginklavimas Karabache ir armėnų kariuomenės išvedimas užtikrinamas derinant su Rusijos „taikdariais“.

Oficialiai Baku taip pat patvirtino, kad rugsėjo 21 dieną Jevlacho mieste vyks Kalnų Karabacho armėnų gyventojų atstovų ir Azerbaidžano valdžios atstovų susitikimas.

Jame bus aptariami Azerbaidžano pusės keliami klausimai dėl reintegracijos, Kalnų Karabacho armėnų teisių ir saugumo užtikrinimo, taip pat Kalnų Karabacho gyventojų pragyvenimo užtikrinimo klausimai pagal Azerbaidžano Konstituciją.

 

Tuo tarpu žiniasklaidoje jau pasirodė informacija, kad Karabacho srityje išsidėstę Armėnijos ginkluotųjų pajėgų daliniai pasidavė.

Pažymima, kad Armėnijos pajėgos atiduoda ginklus, palieka kovines pozicijas bei karinius postus ir visiškai nusiginkluoja.

Baku suteiks koridorių Armėnijos ginkluotųjų pajėgų išvedimui

Azerbaidžano gynybos ministerijos spaudos tarnybos viršininkas pulkininkas Anarsa Eivazovas sakė, kad Azerbaidžano techninių priemonių pagalba sudaromos sąlygos Armėnijos ginkluotųjų pajėgų personalui išvesti iš Karabacho.

„Kontroliuojant mūsų techninėms ir sekimo priemonėms, sudaromos sąlygos personalui trauktis ir savavališkam kovinių pozicijų užleidimui“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()