Lukašenka „pridėjo į kelnes“ nuo dronų atakų. Skubiai kviečiami S-400 ir S-300. Kas nutiko  ()

Lukašenka labai įsibaiminęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aliaksandras Lukašenka pradėjo kalbėti apie dronus, kurie atakuoja Rusiją. Todėl jis nori Baltarusijoje sukurti tam tikrą oro gynybą nuo bepiločių orlaivių. Tačiau Baltarusijos prezidentas baiminasi tik dėl savo gyvybės.

Tai „24 kanalui“ pareiškė Pavelas Latuško, Jungtinio pereinamojo laikotarpio Baltarusijos ministrų kabineto vadovo pavaduotojas, Liaudies antikrizinės valdybos vadovas, pažymėdamas, kad Baltarusijos diktatorius domisi tik savo gerove.

„Jis kovoja dėl savo paties gyvybės, dėl savo skūros. Jį gyvenime domina tik vienas dalykas: jo asmeninė valdžia, pinigai, daugiau nieko“, - sakė P. Latuško.

Jei Lukašenka būtų suinteresuotas Baltarusijos žmonėmis, jis tiesiog dislokuotų ginkluotąsias pajėgas pasienyje su Rusija ir lieptų rusams eiti namo. Tačiau Baltarusijos prezidentas bijo tai padaryti. Jam svarbi Rusijos parama.

Pasak Baltarusijos jungtinio pereinamojo kabineto vadovo pavaduotojo, Rusija ir Baltarusija turi bendrą priešlėktuvinę gynybą ir bendrą vadovybę. Visa tai turėtų būti vadinamosios „sąjunginės valstybės“ rėmuose. Tačiau pro šią priešlėktuvinės gynybos sistemą galima prasiskverbti.

Lukašenka tai laiko nuolatiniu pavojumi. Todėl Baltarusijos diktatorius net šalia savo rezidencijos dislokavo oro gynybos sistemą. Dabar jį saugo sistemos S-300 ir S-400.

 

„Dronai, kaip teigia mūsų šaltiniai, jau skraidė ir dar šių metų pavasarį traukė kažkur pagąsdinti seno diedo. Jie nusileido kažkur Slucko rajone. Todėl jo baimė gana didelė“, - sakė Liaudies antikrizinės valdybos vadovas.

Vėliau Aliaksandras Lukašenka sušaukė pasitarimą ir iškeikė KGB ir kariuomenės vadovus. Kaip jie galėjo leisti, kad taip atsitiktų, sakė jis.

Savarankiškai pasiskelbęs Baltarusijos prezidentas mato, kaip jo pagrindinė „sąjungininkė“ Rusija nesugeba susitvarkyti su savo teritorijos gynyba. Todėl Baltarusijos diktatorius nusprendė veikti savarankiškai. Todėl jis statys arba tobulins savo priešlėktuvinę gynybą.

 

„Į šiuos S-300, S-400 kompleksus, kaip paaiškėjo, taip pat galima pataikyti. Ne dėl to, kad jie nesaugo dangaus, jie patys gali būti sunaikinti. Nepaisant to, kad A. Lukašenka neseniai keletą jų importavo į Baltarusiją, jie taip pat gali būti efektyvių atakų objektas“, - pabrėžė Pavelas Latuška.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()