„Trumpas nepadės.“ Situacija keičiasi. Putinas sulaukė perspėjančio signalo  (5)

„Vakarai susitelkė, Vakarai pasirinko pergalės strategiją.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ikoninis amerikiečių politologas Andrejus Piontkovskis išsakė nuomonę, kad Putino galios perspektyvų nėra, Ukraina bus palaikoma ir dabar nėra vilties nei Vakarų nuovargiui, nei kokių nors respublikonų „trumpų“ atėjimui. Tokią nuomonę jis išsakė „Espreso“ eteryje.

„Visi žaidėjai turi suprasti labai rimtą posūkį, įvykusį Amerikos administracijoje. Ir, žinoma, Kinija tai supras, visi aplink Putiną tai supras. Nes visa Putino viltis iki paskutinės dienos buvo ta, kad Vakarai pavargs nuo Ukrainos, ateis dar vienas Trampas ar kažkas kitas ir respublikonai balsuos prieš biudžetą. Dabar aišku, kad nieko tokio neįvyks, Vakarai susitelkė, Vakarai pasirinko pergalės strategiją“, – pabrėžė politologas.

Andrejus Piontkovskis pažymėjo, kad Respublikonų partijoje vyksta labai dideli pokyčiai. Buvo įdomi Respublikonų partijos kandidatų ir rinkėjų apklausa. Kiekvienam respublikonų kandidatui buvo užduotas klausimas: kaip jam seksis rinkimuose prieš Bideną? Ir paaiškėjo, kad geriausią rezultatą pasiekė Nikki Haley. Nuostabi moteris, nuosekliausia Ukrainos rėmėja tarp respublikonų. Ji Bideną aplenkė 6 proc. Tai yra, respublikonai suprato, kad yra puikus būdas laimėti ne tik prezidento, bet ir Kongreso rinkimus, puolant Bideną dėl nepakankamos paramos Ukrainai.

 

„Šį posūkį Bideno administracijoje lemia du veiksniai. Pirma, tai pralaimėjimas, moralinė Burnso ir Sullivano grupės kapituliacija po jų slaptų derybų Maskvoje atskleidimo. Antra – reali grėsmė seneliui Bidenui, kurį atakuos respublikonė Nikki Haley, gana nuosekliai remianti Ukrainą. Ir tai taip pat yra šios retorikos suaktyvėjimo priežastis. Todėl Putino galios perspektyvų čia nėra. Tai labai rimta informacija Putino kordonui“, – pažymėjo Piontkovskis.

Publicistas pridūrė, kad viltis dėl Vakarų nuovargio, kai kurių respublikonų „Trumpų“ atėjimo – tokios vilties dabar nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(4)
(145)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: