Rusija gavo atnaujintas „Msta-S“ haubicas. Kas buvo pakeista  ()

Anot „Rostec“, įrenginiuose, atnaujintos savaeigės haubicos „Msta-S“, žymimos M2, turi daug patobulinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos sausumos pajėgos neseniai gavo naują modernizuotų savaeigių haubicų 2S19M2 „Msta-S“ partiją. Tai - naujos 2S19M2 haubicos, sukurtos atsižvelgiant į karo Ukrainoje patirtį, praneša „Zona Militar“. Šių metų liepą Rusijos kariai gavo ir modernizuotų M1 partiją.

Įdomu tai, kad nepranešama, kiek haubicų gauna Rusijos kariai. „Galbūt taip yra dėl būtinų atsargumo priemonių ginkluoto konflikto Ukrainoje kontekste, taip pat ir Vakarų dėmesio“, – teigiama straipsnyje.

2S19M2 haubicos gavo naują 152 mm pabūklą 2A79, kuris pakeitė ankstesnį 2A64. Naujasis ginklas turėtų geriau veikti šaudant dideliais atstumais. 2S19M2 taip pat turi atnaujintą automatizuotą nukreipimo ir ugnies valdymo sistemą, kuri pasižymi „patobulintomis tikslumo charakteristikomis ir galimybe rodyti elektroninius topografinius žemėlapius“.

Visos naujovės skirtos kovai prieš artileriją - teigiama, kad atnaujinta „Msta-S“ gali aptikti priešininkų artilerijos pozicijas.

 

„Rostec“ pranešime teigiama, kad modernizuotas „Msta-S“ turi geresnę elektroniką, daugiau automatikos, kad įgula būtų mažiau apkrauta ir galėtų dirbti efektyviau, o didesnės artilerijos misijos būtų geriau koordinuotos.

Ar ukrainiečiai pajus šiuos atnaujinimus? Turbūt, kad ne - haubicos išoriškai beveik nepasikeitė. Jų taikikliuose atrodys taip pat.

(2)
(14)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: