„Yra trys pagrindinės sąlygos.“ ISW skelbia, ko reikia sėkmingam proveržiui  ()

Jei Rusijos pajėgos neturės reikiamų rezervų, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms liks pakankamai jėgų tęsti puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra trys pagrindinės sąlygos, kurioms esant Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės pasiekti reikšmingą proveržį pietinėje fronto linijoje, sakoma naujoje Amerikos karo studijų instituto ataskaitoje.

Visų pirma analitikai pažymi, kad reikšmingas veiklos proveržis Pietuose bus įmanomas tokiomis sąlygomis:

  • Rusijos pajėgos neturi reikiamų rezervų ir kovinės galios palaikyti gynybą vakarinėje Zaporožės srities dalyje;
  • Ukrainos pajėgos turi pakankamai kovinės galios tęsti puolimą, kai Rusijos kovinės galios išeikvotos;
  • Rusijos gynybinės pozicijos už dabartinės mūšio zonos nėra taip stipriai užminuotos ar gerai paruoštos, kaip Ukrainos pajėgų pažeisti įtvirtinimai.

„ISW ir toliau mano, kad RF neturi pakankamai pajėgų, dislokuotų vakariniame Zaporožės regione, kad galėtų visapusiškai valdyti savo gynybą, o Ukrainos pajėgos turėtų greičiau pereiti per Rusijos lauko įtvirtinimus. Ukrainiečiai Bachmute laikė Rusijos karius Rytų Ukrainoje ir atokiai nuo pietinio fronto, taip pat padėjo užkirsti kelią strateginio rezervo sukūrimui“, – rašo analitikai.

ISW pažymi, kad lieka neaišku, ar Ukrainos pajėgos turi pakankamai atsarginių pajėgų ir kovinės galios, kad galėtų toliau vykdyti puolimo operacijas Pietuose, kol bus pralaužta Rusijos gynyba, nes tada būtų veiksmingai išnaudotas operatyvinis proveržis. Taip pat lieka neaišku, kiek Rusijos pozicijos į pietus nuo dabartinės kovos zonos yra užminuotos ir gerai paruoštos.

 

„Ukrainos kontrpuolimas yra itin dinamiškoje fazėje, o ISW nėra pasirengusi pateikti jokių užtikrintų įvykių prognozių“, – rašė analitikai.

Pažymima, kad reikia būti kantriems dėl Ukrainos kampanijos plano ir tikėtis, kad jos kontrpuolimas tęsis 2023 metų žiemą ir iki 2024 metų pavasario.

„Ukrainai nereikia staigiai ir smarkiai įsiskverbti, kad pasiektų sėkmę“, – pabrėžia ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: