Latvija priėmė galingą įstatymą. Maskva bus įsiutusi  ()

Šiam projektui pritarė 68 parlamentarai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos Seimo deputatai rugsėjo 28 d.pritarė nacionalinio saugumo koncepcijos projektui, kurio vienas iš punktų numato uždaryti Latvijos viešąją žiniasklaidą rusų kalba. Apie tai „Delfi“ pranešė „RBC-Ukraine“.

Šiam projektui pritarė 68 parlamentarai, prieš buvo 10 deputatų.

Praėjusią savaitę Evikos Silinos ministrų kabinetas pirmajame posėdyje už uždarų durų pritarė nacionalinio saugumo koncepcijos projektui. Septintoje koncepcijos dalyje numatytas rusų kalbos žiniasklaidos veiklos draudimas. Pažymima, kad valstybė, nustojusi finansuoti leidinius rusų kalba, užbaigs vieningos informacinės erdvės kūrimo procesą, savo ruožtu ir toliau veiks žiniasklaida rusų kalba komercinėje žiniasklaidoje už privačias lėšas. Nuo 2026 m. sausio 1 d. žiniasklaida turi nustoti transliuoti rusų kalba.

Koncepcija yra politikos planavimo dokumentas. Pažymima, kad minėta informacija apie viešosios žiniasklaidos turinį latvių kalba į koncepciją įtraukta Kultūros ministerijos teikimu.

 

Ankstesnė koncepcija parengta ir Seime patvirtinta 2019 m. Ji pagrįsta valstybės saugumo institucijų atlikta grėsmės valstybei analize ir joje įvardytų grėsmių bei pavojų nacionaliniam saugumui.

Per metus po koncepcijos patvirtinimo turi būti parengtas nacionalinio saugumo planas, kuriame turi būti numatytos konkrečios priemonės, skirtos užkirsti kelią ir neutralizuoti grėsmes valstybei.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(1)
(102)

Komentarai ()