Geležinė priežastis. Kodėl Putinui nepavyks sukurti naujo „Wagner“  ()

Privačių karinių kompanijų nereglamentuoja Rusijos įstatymai, tačiau privačios ginkluotosios pajėgos vis tiek egzistuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas negalės sukurti naujo „Wagner“, kuris būtų pavaldus Gynybos ministerijai, nes tai prieštarauja pačiai privačių karinių kompanijų esmei, teigia BBC karo korespondentas Pavelas Aksionovas.

Anot jo, Rusijos kariuomenė savo ataskaitose „Wagner“ samdinius vadino „savanoriais“. Ankstesnis bandymas priversti juos pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija baigėsi „Wagner“ vado Jevgenijaus Prigožino maištu. Faktas yra tas, kad samdiniai nesiruošia paklusti Rusijos valstybės taisyklėms.

Ekspertas pažymėjo, kad privačių karinių kompanijų nereglamentuoja jokie Rusijos įstatymai, tačiau jos ir toliau egzistuoja. Tai yra jų pranašumas, nes tokios kompanijos nėra atsakingos už Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybės sprendimus. Kita vertus, tai pažeidžia įsakymo viršenybės principą.

Pranešama, kad per invaziją į Ukrainą Rusijos kariuomenėje išryškėjo didelės sisteminės problemos. Tačiau nedidelė privati ​​Prigožino armija, siūlanti pelningas sutartis, sugebėjo suvilioti patyrusius karius ir karininkus. Samdiniams pradėjus kariauti su Ukraina, Kremlius Prigožinui suteikė didelių galių. Tai liudija kalinių verbavimas ir jų siuntimas į „mėsos šturmus“.

 

Be to, teigiama, kad Prigožinui buvo leista įvesti savo „baudžiamąjį kodeksą“ jo privačioje karinėje kompanijoje, kurioje, nepaisant Rusijos įstatymų, buvo vykdomos egzekucijos.

Aksionovas teigia, kad „Wagner“ egzistavo už valstybės sistemos ribų. Dėl to ta kompanija buvo veiksminga. Be jos Rusijos ginkluotosios pajėgos nebūtų galėjusios užimti Bachmuto.

(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: