„Vienu reisu 10, 15, 20 tūkst. tonų amunicijos.“ Tai rimta (Video)  ()

Okupantai sprendžia ginklų ir amunicijos tiekimo problemą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-01 „Vienu reisu 10, 15, 20 tūkst. tonų amunicijos.“ Tai rimta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklų ir amunicijos tiekimo problemą dėl sutrikusio geležinkelio susisiekimo okupantai bando spręsti kitu būdu, sakė Mariupolio miesto vadovo patarėjas Petro Andriuščenka. Rusai ne tik sparčiai stato geležinkelį, bet ir daro viską, kad Mariupoliui pradėtų tiekti viską, ko reikia jūros keliu.

Andriuščenka interviu televizijos kanalui „Priamyj“ galima žiūrėti „YouTube“.

Ukrainos politikas pasidalijo turima informacija apie situaciją su logistika Mariupolyje: „Jeigu tas tiltas, apie kurį kalbėjomeme, nebus pastatytas, tai bus neįmanoma sukurti geležinkelio linijos. Jei pastatys tiltą, tada reikalas bus beveik paruoštas. Kalbama ne tik apie naujos geležinkelio linijos sukūrimą, tai yra linihos, egzistavusios sovietmečiu, atnaujinimas (ji jungė Mariupolį su Sankt Peterburgu ir Maskva). Taigi rusams nereikia visko statyti iš naujo. Ir jie viską daro gana greitai“.

„Pagal pesimistiškiausias prognozes iš Rusijos pusės, jie geležinkelio liniją paleis pavasarį, o gal ir anksčiau. Lygiagrečiai su geležinkeliu jie dirba ir Mariupolio uoste. Dabar į uostą įplaukė laivas, kuris dirba gilinant dugną akvatorijos uoste ir kanalo vandenyse“, – išsamiai paaiškino Andriuščenka.

Tuomet Mariupolio miesto vadovo patarėjas perspėjo apie greitai galinčią kilti problemą: „Tai reiškia, kad jie nori, kad į Mariupolį įplauktų laivai su didesne įranga nei 3,5-5 tūkst.t. Kartu su geležinkeliu, kuris baigiasi Mariupolio uoste, kuris , krovinių gabenimo požiūriu, mums gali tapti didele problema. Jei laivas atgabena 10, 15, 20 tūkstančių tonų, pavyzdžiui, amunicijos, tai labai greitai bus galima atgabenti tai geležinkeliu palei Volnovachos-Donecko atšaką, o paskui į Berdjanską ir Melitopolį“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(23)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: