„Tai nieko gero nežada.“ Visiškos skerdynės. Triuškinama trečia oro desantininkų divizija  ()

Netoli Robotynės – aršūs mūšiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Zaporižios fronte vyksta gana lėtai. Tačiau šiuo metu ten vyksta procesai, kurie nežada nieko gero Rusijai – jos pagrindinės pajėgos ir rezervai šiuose mūšiuose yra naikinami.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje papasakojo Rusijos istorikas ir karo apžvalgininkas Dmitrijus Černyševskis.

Dabar, sprendžiant iš jo žodžių, fronte vyksta vietiniai mūšiai. Įdomiausias yra ruožas netoli Robotynės, kur jau pralaužtos kelios rusų gynybos linijos. Rusijos ginkluotosios pajėgos, užuot ėmusios gynybos, rengia kontratakas, taip didindamos savo nuostolius.

„Tai, kas dabar vyksta prie Rabotynės, įkvepia optimizmo. Ukrainos kariai jau mala trečiąją oro desanto pajėgų diviziją. Taip jie tikrai iki Tokmako nukeliaus“, - sakė Černyševskis.

Anksčiau jis pažymėjo, kad užimti Tokmaką ukrainiečiams nebus lengva.

„Užduotis nėra lengva. Prieš Tokmaką tebėra kelios Rusijos armijos įtvirtinimų linijos, ruošėsi seniai. Patį miestą supa apskrita gynybinių įtvirtinimų grandinė. Po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržio prie Robotynės rusai iškasė papildomų įtvirtinimų užnugaryje maždaug 10-15 km atstumu nuo proveržio vietos. Toks jausmas, kad mums teks pragraužti rusų gynybą iki pat Tokmako“, - sakė ekspertas.

 

Jis pažymėjo, kad Tokmakas atlieka svarbų vaidmenį Rusijos Federacijos okupacinei armijai. Tai viena iš dviejų logistikos grandinių, per kurias aprūpinama Rusijos armija Pietų Ukrainoje. Antroji yra Krymo tiltas. Be jų rusai turės palikti užgrobtas teritorijas, įskaitant Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(12)
(82)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: