„Jis neišgyvens.“ Maskva įsiutusi. Skelbiama Rusijos piloto medžioklė  ()

Rusijai jos kario poelgis itin nepatiko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-04 „Jis neišgyvens.“ Maskva įsiutusi. Skelbiama Rusijos piloto medžioklė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos televizijos kanalo „Rossija 1“ laidoje „Savaitės naujienos“ buvo parodytas pasakojimas apie rusų lakūną Maksimą Kuzminovą, kuris per Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato surengtą operaciją „Zylė“, nuskrido į Ukrainą per fronto liniją ir perdavė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms karinį sraigtasparnį Mi-8.

Pasakojime Rusijos „karo korespondentas“ Sergejus Zeninas teigia, kad Kuzminovas yra „Tėvynės išdavikas“, „valytojas“ ir „pardavėjas“, „pamiršęs savo šalies istoriją, savo tautą, pažeidęs atminimą savo protėvius ir nesirūpino savo senelio, nusipelniusio lakūno, atminimu“.

Laidoje taip pat parodyta, kad dar prieš sraigtasparniui nusileidžiant Ukrainoje, dar du Mi-8 įgulos nariai jau buvo žuvę. Taigi Rusijos propagandistai dėl jų likvidavimo kaltina Kuzminovą.

Laidoje tam tikras „ekspertas“, kuris rodomas pakitusiu balsu ir uždengtu veidu, teigia, kad abi aukos neva turėjo vieną šautinę žaizdą, o šaulys buvo kairėje pusėje žuvusiojo atžvilgiu.

Laidoje pasakojama, kad kiti du pilotai negalėjo nepastebėti, kad sraigtasparnis skrido ne ta kryptimi, neva Kuzminovas netrukus po pakilimo buvo priverstas nušauti savo kolegas.

 

Anot korespondento, pilotų kūnai Rusijos pusei buvo perduoti praėjus trims savaitėms po sraigtasparnio užgrobimo. Istorijos autorius cituoja ir Rusijos kontržvalgybos atstovą, kuris teigė, kad Kuzminovo „nusikaltimas“ neturi senaties.

Anot Zenino, Rusijos vyriausiojo žvalgybos direktorato specialiųjų pajėgų pareigūnai tvirtina, kad įsakymas pašalinti Kuzminovą neva jau gautas.

„Mes surasime asmenį ir nubausime jį pagal mūsų valstybės įstatymus už išdavystę“, – propagandos televizijos kanalo istorijoje sakė okupantas su paslėptu veidu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(27)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: