„Jeigu leisite - jie panaudos.“ Kiek pagrįstas Rusijos branduolinis šantažas (Video)  ()

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas prabilo apie galimą Rusijos branduolinio ginklo panaudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pabrėžė, kad dabar yra reikšmingų veiksnių, atgrasančių šalį agresorę nuo šio veiksmo.

Visų pirma, Kremliaus veiksmus aktyviai veikia Vakarų partnerių ir tarptautinės bendruomenės reakcija. Tuo pat metu Maskva ir toliau naudos prieš pasaulį branduolinį šantažą.

Ar Rusija svarsto galimybę panaudoti branduolinį ginklą?

O. Danilovas pabrėžė, kad kai kurios valstybės vis dar bijo Rusijos dėl galimybės, kad ši valstybė panaudos branduolinį ginklą. Todėl jos visomis priemonėmis stengiasi neutralizuoti šį pavojų.

„Jos mano, kad branduolinių ginklų panaudojimas bus riba, kurios negalima peržengti, to negalima leisti. Taip, žinoma, to negalima leisti“, - sakė NSDC sekretorius.

Kartu jis priminė, kad Maskva ir toliau ignoruoja tarptautinės teisės normas ir pažeidžia karybos įstatymus bei papročius. O. Danilovas pabrėžė, jog tie žmonės „gyvena pagal savo įstatymus“, todėl nekreipia dėmesio į Vakarų visuomenės nuomonę.

Jis taip pat pabrėžė, kad Rusijos branduolinis šantažas liks blefu iki tol, kol šalys nebus tokio šantažo objektas.

„Rusija nenaudos branduolinių ginklų, kol jūs neleisite. Jei leisite, ji tuo pasinaudos. Bet tai turėtų būti jūsų pozicija. Kad kartą ir visiems laikams tam būtų padarytas galas“, – pasakė O. Danilovas.

 

Be to, NSDC sekretorius mano, kad, nepaisant vidinių nesutarimų tarp Ukrainos partnerių, anksčiau ar vėliau bus organizuota „anti Putininė koalicija“. Šį susivienijimą jis palygino su antihitlerinių sąjungininkų sukūrimu Antrojo pasaulinio karo metais.

„Kai ji (anti Putininė koalicija) bus sukurta, kai tik viešai bus atkreiptas dėmesys, visa tai labai paspartės“, – pabrėžė jis.

O. Danilovas mano, jog toks susivienijimas prisidės prie greitos Ukrainos pergalės ir Rusijos agresyvių ambicijų žlugimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()