Rusija griebėsi naujos taktikos – „elastinės gynybos“. Kas tai?  ()

Rusijos Federacijos armija pradėjo taikyti „elastinės gynybos“ taktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių rusai užleidžia pozicijas, bet paskui atmuša priešo puolimą. Tikslas – neleisti Ukrainai užimti gyvenviečių ir kitų pozicijų kaip tramplinų būsimiems išpuoliams.

Apie tai rašo „The New York Times“.

Anot jo, jei anksčiau rusai bet kokia kaina laikydavo apkasų liniją, tai dabar jie traukiasi į antrąją poziciją, skatindami Ukrainos karius žengti į priekį. Tada, kai Ukrainos pajėgos tampa pažeidžiamos, rusai smogia atgal. Tai dažniausiai nutinka, kai ukrainiečiai juda atviru reljefu arba artėja prie neseniai apleistų Rusijos pozicijų.

Šios taktikos tikslas – neleisti Ukrainos kariams iš tikrųjų įsitvirtinti pozicijoje ir panaudoti ją kaip bazę tolesniam puolimui.

Benas Barry, Tarptautinio strateginių studijų instituto sausumos karo tyrimų vyresnysis bendradarbis, aiškina: „Gynėjas traukiasi, sukeldamas užpuolikui kiek įmanoma didesnį nuostolį, kad šis galėtų pasiruošti ryžtingai kontratakai“.

Tokia taktika, kaip rašo NYT, yra tik vienas iš veiksnių, trukdančių spartesnei ginkluotųjų pajėgų pažangai. Ukrainiečiams taip pat trukdo okupacijos metu naudojami tankūs minų laukai, apkasų tinklai ir tankų užtvarai. Taip pat NATO sąjungininkų nenoras aprūpinti Ukrainą moderniais naikintuvais ir didesnio nuotolio ginklais ankstesniais karo etapais.

 

NYT rašo, kad rimčiausia Ukrainos problema – didžiulės artilerijos atsargos Rusijoje, kurios buvo dislokuotos viso karo metu.

Tokią elastingos gynybos taktiką SSRS taikė 1943 metais per Kursko mūšį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(16)
(-11)

Komentarai ()