„Rusija turi karo su NATO idėją.“ Gali būti mirtinas smūgis iš Baltarusijos  ()

Rusijos branduolinių ginklų išvedimas iš Baltarusijos šiuo metu neįmanomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos Neplatinimo ir ginklų kontrolės departamento pavaduotojas Konstantinas Vorantovas JT Generalinės Asamblėjos Pirmojo nusiginklavimo komiteto posėdyje pareiškė, kad Rusijos branduolinių ginklų išvedimas iš Baltarusijos šiuo metu neįmanomas dėl JAV ir NATO veiksmų, rašo TASS.

„Visiškai nerealu kelti klausimą dėl Rusijos ir Baltarusijos bendrai priimtų sprendimų branduolinėje srityje persvarstymo, JAV ir NATO neatsisakant žalingo kurso, sąmoningai kenkiant mūsų saugumui ir visiškai neišvedus JAV branduolinių ginklų iš Europos ir nelikviduojant atitinkamos infrastruktūros“, – sakė Voroncovas.

Voroncovas taip pat pažymėjo, kad Rusijos branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje negali būti vertinamas kaip šalies be branduolinio ginklo statuso pažeidimas. „Manome, kad pakanka priminti, kad Budapešto memorandumas buvo dalis proceso, užtikrinančio sėkmingą Baltarusijos, kaip nebranduolinės valstybės, prisijungimą prie Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties“, – pridūrė jis. – Be jokios abejonės, ši šalis tokia išlieka iki šiol. Rusijos Federacija užtikrina visišką branduolinių ginklų kontrolę.“

Prisiminkite, kad 2023 metų birželį Vladimiras Putinas pasakė, kad Rusija Baltarusijai pristatė pirmąjį taktinį branduolinį ginklą. Bet neoficialiomis Baltarusijos opozicijos žiniomis, į šalį buvo atgabentos ne tik taktinės kovinės galvutės, bet ir daug pavojingesni strateginiai ginklai.

 

„Onet“ cituoja Sergejų Bulbą iš „Biały Legion“ organizacijos, per Espreso.tv kalbėjusį apie balistines raketas „Topol-M“, kurių nuotolis siekia 12 tūkst. km.

„Rusija turi karo su NATO idėją. Jie gali paleisti raketą iš Baltarusijos teritorijos, kad atsakas nepasiektų Rusijos teritorijos. Tai Putino niekšybė. Nenustebsiu, jei jis nuspręs smogti nepranešęs Lukašenkai.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(17)
(-11)

Komentarai ()