[ŽT] „Izraelio teritorija jau išvalyta“ (Video)  ()

Spalio 7-osios rytą Izraelis apšaudytas raketomis iš Gazos Ruožo. Į šalį įsiveržė „Hamas“ kovotojai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 [ŽT] „Izraelio teritorija jau išvalyta“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau spalio 8-osios vakarą beveik visa Izraelio teritorija buvo išvalyta nuo „Hamas“ kovotojų. Izraelio lėktuvai smogė į patį Gazos Ruožą. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Izraelio karo ekspertas Davidas Gendelmanas.

Pasak D. Gendelmano, šiuo metu yra renkamos pajėgos sausumos operacijai. 

„Lygiagrečiai iškyla klausimas dėl Izraelio įkaitų Gazos Ruože, kurie buvo ten pervežti. Netiesioginiai Izraelio ir „Hamas“ ryšiai šiuo klausimu per Egiptą jau prasidėjo. Baiminamasi, kad toks didelis Izraelio įkaitų skaičius apsunkins tolesnį karinės operacijos vykdymą“, – sakė jis.

Operacijos trukmė priklauso nuo užsibrėžtų tikslų. Jei planas yra maksimalus, užimti prireiks kelių savaičių, o išvalyti – dar keletos. Apskritai antžeminės operacijos tikimybė yra gana didelė.

 

„Pažiūrėsime, kokios konkrečiai užduotys. Izraelio operacija turėtų būti galingesnė, reikšmingesnė, gilesnė. Visiška Gazos okupacija yra ne karinė, o politinė problema. Nes kyla klausimas: ką daryti po to. Eikite, išvalykite ir palikite viską taip, kaip yra, kad „Hamas“ atgautų valdžią. Kitas variantas – visiškai nuversti „Hamas“ ir įvesti naują vyriausybę. Tai taip pat nėra labai populiarus sprendimas Izraelyje“, – aiškino D. Gendelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()