„Hamas“ parodė kovą iš Ukrainos atvykusiais JAV ginklais. Kas vyksta  ()

Rusai „padavė“ dar vieną melagingą žinią, norėdami diskredituoti Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-16 „Hamas“ parodė kovą iš Ukrainos atvykusiais JAV ginklais. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešo „Telegram“ kanalai platina vaizdo įrašą, kuriame „Hamas“ kovotojai rodo, kaip jie pralaužė tvorą pasienyje su Izraeliu, regis, padedami iš Ukrainos gautų amerikiečių ginklų.

Tai pranešė „Kovos su dezinformacija centras“.

Tai iš tikrųjų yra netikra. Kadruose matomas pavadinimas ant dėžių– „Bangalor“ ir ant vamzdžių su sprogstamąja medžiaga geltonais dažais angliškai parašyta torpeda „Bangaloras“. Tačiau sprogstamasis užtaisas vamzdyje, siekiant įveikti klaidas, visada buvo vadinamas „Torpedo Bangalore“ (Bangaloro torpeda).

Taip pat nėra įrodymų apie kitų rūšių ginklus, kuriuose torpeda būtų parašyta Torpedo. Be to, ant vamzdžių su sprogmenimis yra nurodyta ir pagaminimo data, o ant tikrosios „Torpedo Bangalore“ užrašytas tik partijos numeris, kuriame gali būti užšifruota ir pagaminimo data.

 

Ši klastotė yra priešo dezinformacijos kampanijos apie Ukrainos ginklus „Hamas“ rankose tęsinys. Šios kampanijos tikslas – diskredituoti Ukrainą ir sumažinti Vakarų sąjungininkų karinę pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(24)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()