Rusija ruošiasi totaliai blokadai. „Masiškai perkama įranga. Nepadės net VPN“  (14)

Rusija rengia visuotinį valymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžios institucijos šiuo metu ruošiasi visuotiniam interneto turinio valymui.

Rusijos opozicijos leidinys „The Insider“ aptiko dokumentą, pagal kurį Rusijos valdžia masiškai perka ir diegia įrangą, kuri leis išjungti „YouTube“, „WhatsApp“ ir visas valdžios institucijoms nepageidaujamas paslaugas bei svetaines šalyje. Tai daryti Kremliui padeda Kinijos specialistai; visų pirma kuriamos schemos, kuriomis būtų galima blokuoti prieigą prie uždraustų interneto išteklių net per VPN.

Apie tai savo „YouTube“ kanale pranešė žurnalistė Natalija Vlaščenko, o jos pašnekovas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas pakomentavo šią naujieną.

„Tiesą sakant, tas, kas ieško, visada ras. Jiems tai nepavyks. Kinija vis dėlto yra labiau paramilitarinė, komunistinė šalis, jie ten įpratę vaikščioti rikiuotėje, o rusai per pastaruosius 30 metų turėjo tam tikrą demokratijos momentą, ypač tie, kurie išvyko į kitas šalis“, - sakė ekspertas. 

Pasak analitiko, išvykusieji iš Rusijos Federacijos turi tam tikrus informacijos perdavimo mechanizmus, kurių negalima atkirsti.

 

Svitanas taip pat atkreipė dėmesį į svarbų dalyką. Pasak jo, Rusijoje apie du trečdaliai gyventojų pasisako už ukrainiečių ir Ukrainos naikinimą, o tos šviesios galvos, kurios dar liko, pagrinde paliko šalį ir palaiko ryšius kitais kanalais.

„Žinoma, galbūt kinai ką nors paleis, bet tai nesukels jokių didelių problemų. Tiems rusams, kurie ir taip palaiko Putiną ir ukrainiečių tautos genocidą, nė motais, ką žiūrėti. Bet tie, kurie žiūri kanalus ir stebi informaciją, ras būdų, kaip apeiti šį draudimą“, - aiškino analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(4)
(94)

Komentarai (14)