Puola profesionalai ir „Štorm Z“. „Priešas taiko kurmių taktiką.“ Avdijivkos košmaras tęsiasi (Video)  ()

Prie Avdijivkos tęsiasi nuolatinės kovos, priešas imasi naujos taktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Avdijivkos tęsiasi nuolatinės kovos, priešas imasi naujos taktikos, kad apsuptų miestą. Apie tai pranešė 110-osios atskiros mechanizuotos brigados, atmušančios priešo atakas netoli Avdijivkos, pranešėjas Anton Kocukon. Jis pažymėjo, kad prie Avdijivkos priešas turi pakankamai resursų, tęsiasi labai įnirtingi mūšiai – kiekvieną dieną jie miestą šturmuoja su vis daugiau pajėgų – šarvuočių, aviacijos, artilerijos ir personalo.

„Kiekvieną dieną jie pradeda puolimus, siekdami nutraukti kelius į Avdijivką arba bent jau paimti juos į ugnies kontrolę, o po to visiškai apsupti miestą“, – pažymėjo Kocukon.

Anot jo, vyksta intensyvūs puolimai ir labai įnirtingos kovos.

„Mūsų gynėjai tiesiog laikosi savo pozicijas nežmoniškomis sąlygomis, tai titanai, kurie savo pozicijas laiko ugnies užtvarose ir pridaro priešui labai pastebimų nuostolių“, – pabrėžė 110-osios atskiros mechanizuotosios brigados pranešėjas.

Kocukon pažymi, kad rusams labai svarbu Avdijivką apsupti ir paimti, todėl jie ten sutelkė milžiniškas pajėgas ir išteklius – mažiausiai tris profesionalias brigadas, kurias sustiprina „Štorm Z“ daliniai.

 

Pranešėjas sakė, kad Avdijivkos kryptimi priešas taiko naują taktiką - rausia tunelius.

„Tai yra, jie kasa tunelius arčiau mūsų pozicijų, pirma, siekdami maskuotis, antra, kad netikėtai atsirastų kur nors arčiau mūsų pozicijų“, – sakė jis.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainos žvalgybos pareigūnai užfiksavo, kaip rusai naudojasi nuotoliniu būdu valdomomis robotinėmis transporto priemonėmis. „Tai gana didelės mašinos, galinčios atlaikyti nemažą svorį“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(6)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: