„Rusija atiduoda Sibirą. Ukrainos dydžio teritorija.“ Sensacinga žinia  (5)

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas padovanojo labai didelį gabalą Rusijos teritorijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-22 „Rusija atiduoda Sibirą. Ukrainos dydžio teritorija.“ Sensacinga žinia  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. vasarį, prieš pat Rusijos invaziją į Ukrainą, diktatorius Vladimiras Putinas preliminariai pasirašė slaptą susitarimą su Kinija. Jame esą buvo kalbama apie Rusijos teritorijų perdavimą rytinei kaimynei.

Šią informaciją „YouTube“ svetainėje išsakė Rusijos politikos analitikas Valerijus Solovėjus, remdamasis įtakingais informuotais šaltiniais.

„Buvo duoti labai nemalonūs pažadai Rusijos Federacijai (Kinijai – red.). V. Putinas 22-ųjų metų vasarį, prieš pat karo veiksmus, pasirašė susitarimą su Kinija, kuris kenkia Rusijos nacionaliniams interesams, yra kolosalus. Kalbame apie daugiametę (manau, 49 metams) daugelio Rusijos teritorijų su jų gamtiniais ištekliais: Sibiro teritorijos Tolimuosiuose Rytuose, ypač Jakutijos, nuomą. Bendras šių teritorijų plotas prilygsta Ukrainos plotui“, - sakė Solovėjus.

Jis patikino, kad susitarimas įsigalios tik 2025 m. Teigiama, kad dokumentas kelias valandas mirgėjo vienos iš Rusijos valstybinių agentūrų interneto svetainėje, tačiau greitai buvo ištrintas.

„Man buvo leista suprasti, kad kalbama apie Kinijos administracijos eksteritorialumą, t. y. jie ten nesilaikys Rusijos įstatymų“, - patikslino Rusijos analitikas.

Jis taip pat abejojo, ar pasibaigus nuomos terminams Rusija galės atsiimti perduotas teritorijas.

Pažymėtina, kad, pasak V. Solovėjaus, V. Putinas mainais už teritorijas nieko negavo.

 

„Nieko, išskyrus tuometinės Kinijos pažadą ištiesti petį, kai Rusija kovos prieš NATO ir „amerikietiškąjį imperializmą“, - atskleidė jis.

Pasak analitiko, aukščiausiuose valdžios sluoksniuose tvyrojo didžiulis nepasitenkinimas šiuo Kremliaus ir Pekino susitarimu.

„Ši sutartis susilaukė, švelniai tariant, nedraugiško požiūrio, taip pat ir tarp saugumo pajėgų atstovų. Jie mano, kad V. Putinas išdavė nacionalinius interesus. Jų sluoksniuose sakoma, kad jis yra išdavikas ir išdavė nacionalinius interesus“, - pareiškė Solovėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(284)
(26)
(258)

Komentarai (5)