„Nesudegė ir nesugriuvo.“ Ką ATACMS padarė Rusijos sraigtasparniams (Foto)  ()

Nuotraukos darytos oro bazėje netoli Luhansko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinkle publikuojamos nuotraukos, kuriose užfiksuota Rusijos atakos sraigtasparnio Ka-52 fiuzeliažo dalis, į kurią pataikė ATACMS kasetė.

Teigiama, kad nuotraukos darytos oro bazėje netoli Luhansko, kur per ataką buvo sunaikinti mažiausiai penki priešo sraigtasparniai. Palydovas negalėjo patikimai įvardyti pažeistų „paukščių“ skaičiaus, tačiau šios nuotraukos visiškai parodo, kodėl tai buvo taip sunku padaryti.

Kaip rašo „Defence Express“, iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad dėl atakos, salono viduje ir šalia jo, atsirado tik keli pažeidimai. Tačiau atidžiau pažvelgus vaizdas atrodo kitaip.

Šis sraigtasparnis nedegė, nesugriuvo ir iš palydovo padarytos žalos pastebėti neįmanoma. Matomos kelios dešimtys pėdsakų M75 kasetinių šaudmenų fragmentų tik vienoje kabinos srityje, kurios plotas yra apie 1,5 x 1,5 metro. Kabina, ko gero, yra mažiausiai įdomi, nes daug svarbiau yra panašių angų skaičius variklių ir degalų sistemos srityje. Nes, nepaisant to, kad Rusijos Federacijoje Ka-52 vadina šarvuotuoju, realiai į jį galima šaudyti iš šaulių ginklų, ką pernai pavasarį atskleidė patys rusų lakūnai“, – rašo portalas.

Šis ir kiti priešo sraigtasparniai su panašiais pažeidimasi turi būti siunčiami į gamyklą, kur jie gali atlikti pilną defektų patikrinimą ir pakeisti visus pažeistus komponentus. O tai reiškia gana ilgą procesą ir tai nėra garantija, kad jis apskritai bus įgyvendintas.

 

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: