Pernelyg greitas. Rastas Putino antrininko „egzistavimo įrodymas“  ()

Žurnalistų teigimu, Kremliaus vadovas per greitai grįžo po susitikimo su Kim Jong Unu. Ir tai yra įtartina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus sekretoriui spaudai Dmitrijui Peskovui pareiškimą, kad prezidentas Vladimiras Putinas turi dublerį, pavadino „absurdiška informacine antimi“. „Sky News“ žurnalistai tyrė, ar publikacijos apie dublerius gali būti bent iš dalies tiesa.

Pabrėžiama, kad Kremliaus vadovas per greitai grįžo po susitikimo su Kim Jong Unu. Ir tai yra įtartina, kadangi Putinas neskraido komerciniais skrydžiais.

Diktatoriai, kurie pasitelkia dublerius, yra populiari sąmokslo teorija, o panašūs siužetai ne kartą aprašyti grožinėje literatūroje. Dažniausias pavyzdys – kolumbiečių rašytojo Gabrielio García Márquezo „Patriarcho ruduo“.

Žurnalistai pažymi, kad daugeliu atvejų dublerių idėja atrodo pagrįsta, tačiau, be keistų nuotraukų, nėra jokių kitų įrodymų, kad Putino kopijos tikrai egzistuoja.

Kremlius, matyt, ir toliau tai neigs, o tokius pranešimus dažniausiai skelbia šaltiniai iš Ukrainos arba bulvarinė spauda.

Kaip ten bebūtų, skrydis iš Vladivostoko į Maskvą trunka kiek ilgiau nei aštuonias valandas. Putinas komerciniais skrydžiais neskraido, turi prezidentinį lėktuvą Il-96, kuriuo, anot žurnalistų, rugsėjo 11 d. atvyko į Vladivostoką susitikti su Šiaurės Korėjos Valstybės tarybos pirmininku Kim Jong Unu.

 

Šis vizitas įvyko rugsėjo 13 d., o 14 dieną V. Putinas išskrido į Maskvą, kur vyko Saugumo Tarybos posėdis.

Publikacijos autorius teigia Kremliaus interneto šaltiniuose perskaitęs pakankamai daug žinučių ir visa tai panašu, kad aprašytuose renginiuose dalyvauja būtent V. Putinas.

Daugelis stebisi, kodėl jis susitinka su žmonėmis viešai, nors didžiąją COVID-19 pandemijos dalį praleido atskirai ir prie ilgo stalo priėmė kitus pareigūnus.

 

Žurnalistų teigimu, Rusijos prezidentas puikiai prisitaiko ir tuo pačiu jam reikalingas žmonių palaikymas. Po Jevgenijaus Prigožino karinio maišto Kremliaus strategai nusprendė V. Putiną dar kartą iškelti į informacinio lauko priešakį.

Nepaisant to, kad Rusijos opozicionieriai ir Ukrainos žiniasklaida vaizduoja Kremliaus vadovą besislepiantį bunkeryje, „Sky News“ žurnalistai vis dar pastebi, kad jis vis dar turi daugiau drąsos, nei įprasta manyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(23)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()