JAV gali užblokuoti pagalbą Ukrainai ir Izraeliui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-10-26 15:50
Suknista MAGA - dirba Putinui. Jei tie dal*ajo*ai dar surinks daugumą kongrese ir bus išrinktas Trumpas. Tai Europa su Ukraina prieš Rusiją bus palikta likimo valiai.
donatasv 2023-10-26 16:26
Reikia žiūrėti į tai iš gerosios pusės. Iš viso šito kivirčo JAV Europa gavo labai didelį spyrį į šikną tai parodė, kad vien tik JAV pajėgomis pasitikėti neina ir reikia patiems investuoti, tiek į kariuomenę, karius jų mokymus, tiek į karo pramonę. Tai bus naujų investicijų, naujų technologijų kūrimas, naujų darbo vietų ir galų gale išsivaduosime nuo priklausomybės nuo JAV. Tai nuims įtamps ir leis Europai atsitiesti ir pakelti savo kartelę bendrame pasaulineme kontekste. Dabar Europa kaip skuduras po JAV kojomis. Technologijomis ir jų kūrimo galimybėmis turime vytis JAV ir Kiniją nes kitaip prapulsim.
Benediktas 2023-10-26 16:42
Koks skuduras? JAV mus gina. Iš kur tokie išvedžiojojimai? Taip Europai teks daugiau pinigų skirti kariuomenei, bet Ukrainai bus ragas. Nebespėsim užkurti tiek ginklų gamybą, kad be JAV pagalbos ES aprūpintų Ukrainą. Jei Ukrainai bus ragas, tai tie MAGA de*bilai dar ir su NATO kažką padarys, kad JAV nevykdytų įsipareigojimų staigiai (sugalvos kažka, kaip užvilkint).
donatasv 2023-10-26 16:47
Gina kol tuom suinteresuota JAV valdžia. Taip kad leidžiamės ant žemės ir apie gynybą galvojam patys.
Benediktas 2023-10-26 16:49
Negalvoja ES apie ginybą patys nuo II pasaulinio karo pabaigos, nes JAV ir ES visada kartu ėjo. O dabar - jau per vėlu. Su Ukraina teks atsisveikint, jein Trumpą išrinks.
donatasv 2023-10-26 17:05
1. Rusija po sankcijomis ekonomika neauga tiek, kad galėtų pradėti šakotis prieš Europą. Nebent įsiveltų kinas. 2. Europa iškrutinta ir smarkiai. Vokietis nors ir nenoriai bet bus priverstas judint karo pramonę. Ginkluotės užsakymų turi 10 metų į priekį. 3. JAV pagrindinis gelbėtojas Ukrainos bet ne vienintelis. Bus sunkiau, gal nepajėgs atsiimti krymo, konfliktas užsitęs bet iki Ukrainos kapituliacijos nesugebės prieiti bent jau mano akimis žiūrint. Tas pats krymo praradimas jeigu toks būtų nėra pasaulio pabaiga, skaudu bet laimėtas mūšis nereiškia laimėto karo, o laimėtas karas ruskui turėjo būti visiškas Ukrainos kontrolės perėmimas. Tereiks sulaukt visiško putino rėžimo griuvimo kuris su sankcijomis neišvengiamai ateis. Jei krymo gyventojai pageidaus suirutės metu keičiantis valdžiai turės progą pareit namo.
HardAxe 2023-10-26 17:29
+ gavom minimum 2-3 metus tai padaryti.
donatasv 2023-10-26 18:11
Vokietis per 4 metus sugebėjo Europoje užkurt tokią pirtį, kad dar ir šiomis dienomis prisimename kaip didžiausią žmonijos tragediją. Šiuo metu Europa yra vieninga, nors ir nesam army gigantai pasaulyje bet vieningai visa EU drąsiai turėtų atlaikyt putkino laviną. Blogiausia tik tai, kad mes esam tos lavinos smaigalyje. EU didžiosios valstybės tikrai pastebėjo ir pripažino ruskio keliamą grėsmę.
Benediktas 2023-10-26 18:39
Europa be JAV neišliks vieninga, nebent labai blogai bus, kai kokia Lenkiją užims orkai. JAV visada imasi lyderio vaidmens ir suvienija Europą tik tada Europa tampa vieninga. Šiuos atveju, kol rusai konkreciai nepuls Lenkijos, Europa neisusims, tuo labiau - neistemps Ukrainos. Be JAV - visos salys issilaksto - žiuri tik savęs. Kol amerikonas neprispaude europos, tol visi buvo sisirupine ir siule Ukrainai atiduoti teritorijas - lengviausias sprendimas. Sake duju neimanoma atsisakyti, paskui per 2 metus maximum. Macronas su Kinija flirtuot vienu momentu pradejo. Kaip šalavos - mano namas pakrašytje - nieko nežinau. Apie Vengrija, Balkanus - isvis galima nekalbeti. Net vokieciai buvo daugiau su rusu, nei su ukraina. Jei JAV užsidaro savo MAGA Mauzoliejuj, tai vel tas pats bus - kiekviena salis ziures savo uzpakalio.
donatasv 2023-10-26 18:58
Europa tapo vieninga kai pradėjo spirt ruskelio smirdintis batas į šikną, tai truko laiko, tai pareikalavo investicijų, netgi atsisakymo rusiškų paslaugų bet tai pasiekėme. Jei konfliktas plėstūsi ir dižiosios EU valstybės pradėtų dvejot tai būtų viso vakarietiško gyvenimo pabaiga. Europos sąjungos nelieka, nato nelieka, pykčiai tarp savų ir t.t. tu manai viso šito ruskio šūdo išsigas EU lyderiai? Paaukos visa tai ką kūrė ilgus dešimtmečius ir leis ruskeliui sugriauti lengva ranka?
Benediktas 2023-10-26 19:07
Manau, kad leis sugriaut, jei neatsiras lyderių tarp politikų. Kai kurios šalys nenorės leisti sugriauti, bet jei jos bus pavienės - tai bus paaukotos. Nebent vėl Amerika susitvarkys savo smegenis ir ateis padet eilinį kartą.
donatasv 2023-10-26 19:34
Skeptiškas požiūris į Europą pas tave Europa tai didelis, sunkus akmeninis ratas kurį iškrutint reikia daug pastangų, bet kai pakruta tai sustabdyti pasidaro dar sudėtingiau toks mano požiūris.
Benediktas 2023-10-26 19:46
Hitleris krutino, bet net jam nepavyko iskrutinti - atidave jam Cekoslovakija, Lenkijos puse, Buvo okupuotos Austrija, Čekoslovakija, Danija, Norvegija, Nyderlandai, Belgija, Liuksemburgas, Prancūzija, Jugoslavija, Graikija, Baltijos valstybes. Jei ne amerikonas - butu paemes ir Angliją bei likusias. Ir cia salis -Vokietija su 70 mln. guventojų.
donatasv 2023-10-26 20:05
Būtent šiuo atveju vokietis ir visa likusi Europa mūsų pusėje, o krutint bando ruskelis. Kuris net Ukrainos nepakrutino iš vietos, karo atveju Amerika neturės kur dingt įsitrauks. Europa verkia neturi ginklų, bet jei padarys suneštinį balių tai kas liks iš ruso? Europa turi visą pilną paketą reikalingą karui ir pilną veiksmų laisvę apie ką Ukraina tik svajot gali. Kiek ginkluotės turi užkaupt ruskelis, kad galėtų priešintis? Jau nešnekant apie puolimą...
Benediktas 2023-10-26 20:19
Duok Dieve, kad būtų, kaip sakai. Kalbant apie vokietį, tai vokietis jau tikrai ne tas.
donatasv 2023-10-26 22:20
Vokietis visada kūrė savo imperiją, jėga bandė apjungti visą europą. Apjungė Europą ir viskam vadovauja tik ne jėga šį kartą (EU ne JAV nuopelnas). Ruskelis žino, kad pabudins miegantį monstrą jei pasikėsins į vokiečio imperiją. Visi jo demonstruojami planai eu puolimui tai branduoliniu ginklu skintis kelią. Jei puls kuom nors kitu vienaip ar kitaip atsimuš kažkur kaip į sieną, kurią kirst bus sunkiau nei Ukrainoje dabar. Gali ateit užgrobti baltijos šalis ir bandyt atlaikyt, kaip tą daro Ukrainoje. Bet kaip skelbia nato planai ir Europoje ypač baltijos šalysia diegiamos bazės kurios bandys atlaikyt ir neleist priešui įsitvirtinti. Pastebėjus technikos kaupimą pasienyje bus reaguojama iškart. Tai rodo ryžtą ir tvirtą atsaką ruskeliui, o Kijevo puolimas parodė ko gali tikėtis jei apsiskaičiuosi. Apsiskaičiuot puolant europą daug lengviau čia prasideda raketos, dronai, lėktuvai kurie gali skrist į ruso teritoriją ir naikint visą karinę techniką, infrastruktūrą ir t.t. nebūtų taip paprasta sugriaut Europą kaip čia mums dėsto, nebent Europa miegos ir toliau nieko nedarydama. Bet jau vien Lietuvos, Lenkijos pavyzdžiai perkamos ginkluotės rodo, kad miegot niekas nesiruošia.
immortallt 2023-10-27 07:57
Vokietis antro pasaulinio karo metu prasinešė ne dėl to, kad savo pramonę pradėjo vystyti karo pradžios dieną. Į karą atėjo pasiruošę. Maskoliai savo karo pramonės iki dabar neužvedė. Nuostoliai išaugo, nors didžiąja dalimi tik gina okupuotas teritorijas. Artilerijos apšaudymai, raketų ir t.t. sumažėjo. Laivynas išmestas iš žaidimo. Finansiniai rezervai labai tuštėja ir tas jau matoma iš priimamų sprendimų. Ir ginklų sandėliai tušti frazė ne visai teisinga. Sandėliai tušti nėra, tiesiog nebeliko ginklų pertekliaus. Tai kad kažkas ES prieštarauja kažkam, tai nereiškia, kad neišjudės reikiama kryptimi, tik tai užsitęsia. JAV valdymo modelis palankesnis greitiems sprendimams, bet nebūtinai geriems. Sėdėtų koks trumpulis prezidento poste, tai Ukrainos jau nebūtų, nes būtų neteikęs jokios paramos ir žvalgybinės info. Dar žiūrėk, kad nebūtų NATO kėlęs draudimo kišti į konfliktą, kitaip JAV trauktųsi iš NATO.
donatasv 2023-10-27 09:43
Jei gerai pamenu pasiruošti WW II vokiečiui prireikė 5 ar 4 metų. Po WW I vokiečių ekonomika ritosi žemyn. Hitleris atėjo į valdžią 1933, o 1939 jau okupavo Lenkiją, po 8 mėn pradėjo kovą su Prancūzija ir Anglija. Šiuo metu Europoje nieks nesiruošia pult tik gintis. Rusijos agresijai prasidėjus pilnu mastu Europa sureagavo vangiai nes Ukraina nėra nei nato, nei es narė. Bet besivystantis konfliktas nebuvo nuleistas pro pirštus. Taip kad nereikia nuvertinti Vokietijos. Ruskeliui gerai kol vokietis miega dantim į sieną ir jis tą puikiai žino kasmet primindamas sau ir švęsdamas pergalės dieną.
Benediktas 2023-10-27 09:52
Klausimas, kaip Putinui seksis dabar užkurti ta karo pramone. Rašo, kad stato visur gamyklas po 3 pamainas per parą. Žmonių jam netruks. O mes, ES ką darome?
immortallt 2023-10-27 09:55
Tai sakai koks Somalis, pradėjęs dabar statyti tankų gamyklas ir pan. po 5 metų jau galėtų pusę Afrikos valdyti po dar trijų metų? O gal visgi reikia ekonomikos stiprios tokiems tikslams? Maskoliai tą jau senai bando padaryti ir pinigų turi, ir tam pinigus didelius meta, bet nesigavo. O gal visgi svarbu turėti visą sunkiąją pramonę, nes tanką surinkti, tai ne atskirus tanko komponentus pagaminti ir suderinti tarpusavyje.