JAV gali užblokuoti pagalbą Ukrainai ir Izraeliui  (44)

Nuviliančios naujienos iš Amerikos. JAV Senatas gali užblokuoti 106 mlrd. dolerių finansinės pagalbos paketo skyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Senatas gali užblokuoti JAV prezidento Džo Bideno pasiūlytą 106 mlrd. dolerių finansinės pagalbos paketą. Apie tai pranešė „Politico“.

Pasak leidinio, respublikonai nesutaria, ar derinti pagalbą Izraeliui ir Ukrainai. Net kai kurie keturių pagrindinių pagalbos sričių - Ukrainos, Izraelio, Taivano ir paramos pietinei sienai - šalininkai po pirmojo įstatymo projekto aptarimo nusiteikę neįprastai pesimistiškai.

Senato Asignavimų komitetas po savaitės surengs klausymą dėl Bideno prašymo. „Pagalba skirtingoms šalims turėtų būti skirstoma. Izraelio komponentas turi didžiulį palaikymą, ir mes galime tai padaryti labai greitai. Aš tiesiog manau, kad taktiniu požiūriu tai tiesiog geriausias požiūris“, - sakė Floridos senatorius respublikonas Marco Rubio.

Respublikonas Lindsey Graham, priešingai, pritarė tam, kad naujasis finansinės pagalbos paketas būtų priimtas kaip išplėstinis paketas. „Noriu, kad būtų įgyvendintas visas paketas. Tai keturi nacionalinio saugumo klausimai, ir mes turime juos spręsti kaip visumą“, - sakė jis.

Respublikonų Atstovų Rūmų narys Tomas Emmeris, antradienį išrinktas kandidatu į Atstovų Rūmų pirmininkus, po kelių valandų pasitraukė iš rinkimų, spaudžiamas kraštutinių dešiniųjų, Trumpą palaikančios partijos sparno, kuris atsisakė jį remti.

 

Kaip rašo CNN ir „The Washington Post“, remdamiesi neįvardytais pareigūnais, po kelių uždaro Atstovų Rūmų respublikonų balsavimo ratų T. Emmeriui pavyko užsitikrinti tik 117 iš jų paramą.

Nors Respublikonų partija žemutiniuose Kongreso rūmuose turi formalią daugumą - 221 vietą, tačiau vos penkių respublikonų balsai gali užblokuoti bet kokį sprendimą. Tuo pat metu keli kraštutinių dešiniųjų atstovai pareiškė, kad jokiomis aplinkybėmis nepalaikys Emmerio.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, populiariausias politikas tarp respublikonų, taip pat įsikišo į šį procesą, tiesiogiai pasisakydamas prieš naująjį kandidatą į Parlamento pirmininkus. Dabar, Emmeriui atsiėmus savo kandidatūrą, respublikonai turi iš naujo pradėti kandidato atrankos procesą.

 

JAV Atstovų Rūmai negali priimti naujų įstatymų, įskaitant įstatymus dėl pagalbos Ukrainai, kol nebus išrinktas naujas pirmininkas. Laikinasis JAV federalinis biudžetas turi galioti tik iki lapkričio vidurio, todėl, norėdamas išvengti uždarymo, Kongresas turi išspręsti šį klausimą. Štai kodėl Kijevui svarbi žemųjų Kongreso rūmų pirmininko asmenybė. T. Emmeris laikomas paramos Ukrainai kare su Rusija šalininku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(1)
(13)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (44)

Susijusios žymos: