JAV gali užblokuoti pagalbą Ukrainai ir Izraeliui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-10-27 10:16
Putinas turi daugiau pinigu nei Somalis ir gali paaukot, medicina, svietimą, gatviu neremontuot - viską ir skirti tuos pinigus tik gaminti paprastus ginklus - kaip tankai - jiems nereikia aukstu technologiju. Stakles rusai taip pat moka pasigaminti. Kaip buvo per WW2, ar buvo tada stipri Sovietu sajungos ekonomika?
donatasv 2023-10-27 10:46
Tik tankų neužtenka, atėjo į Ukrainą su didžiause kolona šarvuotos technikos ir partizaninis karo principas leido visa tai efektyviai naikinti su lengva ginkluote. Atsilaikyti ruskelis pradėjo tik įsitvirtinus. Gali skirt, kad ir visą savo biudžiatą karo pramonei Rusija bet ES yra būrys šalių su krūva išmėtytų gamyklų. Pavyt Europos gamyklų kiekį ruskeliui bus labai sudėtinga, o norint pult reikia smarkiai aplenkt.
Benediktas 2023-10-27 10:49
Tankus - pasaku paprastumo delei. Gali daugiau ginklu pasigaminti. Raketas, dronus juk ir dabar gaminasi. Juk gi nebūtina planuoti nukariauti visą Europą. Planuoti aišku galima - tame ir esmė. Rusai ruošiasi ilgam karui, o mes, ES ar kažką darome? Ok Lenkai užsiperka technikos, o kitos šalys? Kiek tų gamyklų Europoje yra? Gal Putinas po 3 metų turės tiek pat gamyklų. Ar ruošiamės pilnu tempu WW3? kinija juk dar yra. Vakarų prognozuotojai apsigavo ir del karo su Ukraina ir del Rusijos ekonomikos. Del karo prie Izrealį. Apsigaus ir del Taivano.
immortallt 2023-10-27 11:04
Maskoliai ruošiasi gyventi žiemos miegu. Ginklų gamybą plečia jau 20 metų. Ant popieriaus - modernizuota ginkluotė. Praktikoje, vaistinėlės iš antrojo pasaulinio karo, uniformų nėra ir t.t. O ką dėl maskolių ekonomikos apsigavo? Kas manai vyksta ne pagal tai, kaip turėtų, pagal ekonomistus, normalius, ir ne politikus?
donatasv 2023-10-27 11:06
Pagrindinis verkimas iš karo pramonės buvo, kad nėra apibrėžtumo kiek ilgai bus reikalingas tiekimas. Tai iš valstybių pareina atgarsiai, kad užsakymų turi keliems metams į priekį. Aišku visa ta situacija ir pareinančios informacijos iš rusijos atrodo bauginančiai bet čia nereik įsivelti į antrąjį šaltajį karą. Mes ruošiamės gynybai/atgrasymui ne puolimui. Man tai panašiau ne į miegančią Europą, o į bandančią atrasti balansą.
immortallt 2023-10-27 11:56
Keliems metams į priekį nepateisina investicijų į gamybos linijas, kurioms užsakymų reikia bent 10-20 ar ilgesniam laikotarpiui.
Benediktas 2023-10-27 12:00
Visada reikia ruoštis blogiausiam. Ateis Putinas su tankais, pasiruošęs - negi mes jam sakysime, kad mes buvo paskaičiavę, kad tavęs čia neturėjo būt. Tau neapsimoka prieš mus kariaut, nes mes tau duoną duodam. Mums nepasiteisino investicijos i ginklu gamyba, nes galvojom kad karas Ukrainoje truks trumpiau. O jis sako, "o man px, ką jūs galvojat" ir pastato salygas Europai grynai jėgos pavidalu.
donatasv 2023-10-27 12:25
O tu ką galvoji žvalgyba veikia? Sėdi ir nosį krapšto? Yra gi straipsnis stebi ne tik bazes bet ir gamyklas, jų plėtrą. Nato buvo 2% nuo bvp siekemybė, po vilniaus summito 2% mažiausia suma. Tai kas čia ne žianklas, kad investuojama į karo pramonę? Kad užsakymų turės daugėti? Ko tikėtis iš europos, kad kaip lenkai populistai visi pradės uodegas kelt ir rodyt kiek mes čia padarysim? Sudėk tuos 2% nuo visų es šalių ir palygint su rusijos skiriamais pinigais tai rusija sėdės kamputyje. Ukraina nebuvo jokioje sajungine, bet kai vakarai pradėjo skirt dalį ginklų iš antros armijos padarė pajuokos objektą...
immortallt 2023-10-27 12:29
O kažkas sako, kad šitaip reikia daryti? Bet nereikia išpūsti ir maskolių galios ir gebėjimų. Keli asmenys, kurie dingo prasidėjus karui Ukrainoje (matyt prisijungė kitais vardais ir kalba nuosaikiau), aiškino, kad maskoliai nuneš Europą iki Gibraltaro per porą savaičių. Artileriją, tiek įrenginius, tiek šovinius eina į pabaigą. Čia buvo stipriausia jų dalis. Tankus, antra stiprioji pusė - į pabaigą. Aviacija net neturint reikšmingo skaičiaus aviacijos patiems, ukrainiečiai suvaldė. Laivyno neturėdami ukrainiečiai, kažkur ketvirtadalį jau paskandino. Man tik pyktis ima, Izraelyje HAMAS teroro išpuolį kiek didesnį padarė, nusiuntė du lėktuvnešius. Jei JAV būtų nusiuntusi bent vieną lėktuvnešį į juodąją jūrą, kai pradėjo atvirą karą maskoliai ir bet kuriuos laivus užpuolusius civilinius laivus skandinę kaip piratus, būt greičiau tepę slides maskoliukai.
Benediktas 2023-10-27 12:40
Man atrodo ES žvalgyba atskirų šalių nosi krapštė, kad ir Vokietijos, kol Putinas ruošė Rusijos armijos pertvarką ir ginklavosi. Ar jums susidaro įspūdis, kad Europa buvo pasiruošus grėsmėms iš Rusijos, karui prieš Ukrainą? Gal žvalgybos ir žinojo ir gasdino savo politikus, bet jie ignoravo, nes didinti ginklu gamybą - nepopuliarus srendimas. Kaip ir dabar, reiskia maziau liks pinigu kitom sritim - ir mazes tavo partijos populiarumas. O jei tu esi prorusiskos valdzios partija - tai isvis tą zvalgybą siunti nx (kaip Trumpas su pentagonu darė), ir sakai viskas bus gerai, nebus jokio karo.
donatasv 2023-10-27 12:52
Europa sėdėjo šiltai ir smagiai savo sofkutėse. Nes pačiai ES nebuvo priežaščių kelt panikos. Ukrainai ES neturėjo jokių įsipareigojimų, o vieningai padarė daug daugiau nei buvo galima tikėtis. Reikia skirt karą Ukrainoje ir karą ES. Nes viską bandoma suplakt į vieną, o tai yra du skirtingi dalykai.
Benediktas 2023-10-27 12:56
O tai Europai pagal tave neturetu būti skirtumo, ar Rusija nukariauja Ukrainą ar ne?
donatasv 2023-10-27 13:10
Aš kalbu apie ES šalių gynybą, o ne Ukrainos. Tai atskira tema.
Benediktas 2023-10-27 13:17
Gerai. Galiu tada kitaip parašyti klausimą. Ar Europos gynybai nėra skirtumo, ar Ukrainą Rusija užkariauja ar ne? Visi tokie bambukai, neskaičiuoja nei 2 žingsnių į priekį? Pasirodo, kad taip - ES politikai daugiau nematė. Jie net nevertino, kad Rusija užpuls Ukrainą. Nekalbant apie kitus žingsnius. Kaip dabar yra - turbūt geriau, bet nesu įsitikinęs kad neaukos realių veiksmų, kurių reikalauja situacija, į savo į partijų populiarumą, nedarant nepopuliarių sprendimų.
donatasv 2023-10-27 13:26
Tai kaip matome ES ne vienodai, galėjo padidinti gynybos apimtis prie sienos su Ukraina nusiųsti užuojautą ir toliau gyvent kaip gyveno, bet vietoje to pradėjo teikti pagalbą, o tai rodo, kad planuojama ne vieną žingsnį į priekį.
Magnus 2023-10-27 13:41
Tu nenori važiuoti į Ukrainą į frontą ? Pasitik tą rusą ir nebereiks čia triesti kiekvienoje temoje.
Benediktas 2023-10-27 13:48
Prie ko čia lėkimas į frontą mano. Valstybių politika visų pirma turi rimtai ruoštis grėsmei. Putinas ruošiasi rimtai, rimtai žiūri į karą. Pas mus - „raslabūcha“. Neapsimoka plėsti ginklų gamybą, amerikonas apgins ir t.t., oi mažiau liks pinigų kažkokiai sričiai.
donatasv 2023-10-27 14:09
Europa į kara žiūri rimtai. Savo saugumu pasirūpino. Iš bendro konteksto galima suprast, kad į Ukrainą skirtingi politikai žiūri skirtingai. Vieni Ukrainą mato tai kas iš jos liko po 2014, kiti įskaičiuoja viską. Tai bendrai sudėjus gaunasi, kad išnykti neleis, o visa kita debatų reikalas.
Benediktas 2023-10-27 14:34
Man atrodo Europa buvo šokiruota, niekas neplanavo prieš 5, 3, 2 metus, kad Rusija užpuls Ukrainą. Niekas apie tai nekalbėjo. Išvis vos ne 3 dienas davė Ukrainai. Savaitę max Kijevui. Lenkai planavo, kad atiduos pusę Lenkijos iki Vyslos - tokie NATO planai buvo. Niekas neskabino varpais, kad Rusija sparčiai ginkluojasi. Būdavo kažkokie straipsneliai, bet vakarų veiksmuose tas neatsispindėjo. Visai kitos gynybos strategijos, jei Rusas prie Ukrainos, arba Rusas prie Lenkijos, plius pajungia Ukrainą ant mėsos.
Magnus 2023-10-27 14:45
Hipotetinis tau. Tu eisi pulti Lenkijos už rusą ar mirsi besipriešindamas? Jei jau taip atsitiktų,jog papultume rusijos įtakon.